O nouă zi de protest pentru angajații din sănătate: ”Vrem salarii decente, să putem să trăim!”

Sute de oameni au venit din toată țara ca să își strige nemulțumirile în fața guvernului. Protestatarii vor pleca apoi în marș și se vor opri în fața mai multor spitale.

07 feb. 2023, 11:51
O nouă zi de protest pentru angajații din sănătate: ”Vrem salarii decente, să putem să trăim!”

Medicii şi asistenţii sociali din Federaţia Sanitas protestează pentru a doua zi consecutiv în fața Guvernului. Angajații din Sănătate sunt nemulţumiți de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.

După protestul din Piața Victoriei, medicii și asistenții vor pleca în marș. Se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială, potrivit Agerpres.

Citește și: Alexandru Rafila dă de pământ cu medicii care primesc șpagă: ”Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”

Luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de către Mihnea Claudiu Drumea – consilier al prim-ministrului.

„Membrii delegaţiei au prezentat revendicările salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, revendicări pentru susţinerea cărora Sanitas a manifestat astăzi (luni – n. r.) în Piaţa Victoriei şi în proximitatea a cinci spitale bucureştene. Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre şi vor iniţia de urgenţă întâlniri cu reprezentanţii Sanitas pentru identificarea de soluţii care ar putea să rezolve revendicările membrilor noştri de sindicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei sindicale.

Citește și: Alexandru Rafila, explicaţie uluitoare pentru medicii-şpăgari. „E la fel ca un drog la care nu poţi să renunţi!”

Protestele Federaţiei Sanitas vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice.