Fotbalişti, audiaţi pentru a treia oară la DNA. Vezi de ce au fost chemaţi

Fotbaliştii Florin Costea, Ovidiu Dănănae şi Andrei Prepeliţă au fost audiaţi la sediul DNA, de procurorii anticorupţie, în dosarul excluderii Universităţii Craiova.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 10:59
Fotbalişti, audiaţi pentru a treia oară la DNA. Vezi de ce au fost chemaţi

Fotbaliştii au mai fost chemaţi la DNA de două ori, în ianuarie şi în februarie, dar nu s-au prezentat atunci, aflându-se în cantonament cu Steaua.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Până în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei oltene. FRF anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.