FOTO. Brigitte Macron a făcut parada modei la Summitul NATO. Prima Doamnă a Franței a surclasat-o pe Carmen Ioahnnis

Brigitte, soția președintelui Franței, Emmanuel Macron, nu trebuie să depună prea mult efort să iasă în evidență la fiecare apariție publică, deși are aproape 70 de ani.

30 iun. 2022, 17:35
FOTO. Brigitte Macron a făcut parada modei la Summitul NATO. Prima Doamnă a Franței a surclasat-o pe Carmen Ioahnnis

Prima Doamnă a Franței arată excelent, chiar dacă anul acesta a împlinit 69 de ani, pe 14 aprilie. Aflată alături de soțul ei la Summitul NATO de la Madrid, Prima Doamnă a Franței a schimbat ținută după ținută, una mai elegantă decât alta.

Brigitte Macron a schimbat ținută după ținută la Summitul NATO

La cina formală care a avut loc la Muzeul Prado din Madrid, soția președintelui francez a purtat o superbă rochie bleu, peste genunchi, cu un model retro cu o pereche de pantofi maro.

Citește și: Brigitte Macron, soția președintelui francez, acuzată că s-ar fi născut bărbat. Prima doamnă a Franței răspunde detractorilor

În aceeași zi, dar puțin mai devreme, Brigitte Macron a purtat un costum alb cu bluză și pantaloni pană, la o acțiune organizată de Regina Letizia a Spaniei la muzeul Regina Sofia din Madrid.

La dineul din prima zi, oferit de Regii Spaniei la palatul regal din Madrid, Brigitte a surprins plăcut cu o rochie fludă, de vară, într-o nuanță specială de turcoaz.

Doamna Macron este una dintre cel mai bine îmbrăcate soții de lideri ai lumii, fiind un exemplu, poate, și pentru soția președintelui american Joe Biden, Jill, care a dezamăgit în materie de fashion la acțiunile la care a luat parte până acum, la Madrid.

Cine este, de fapt, Brigitte Macron

Brigitte Marie-Claude Macron a fost profesoară de liceu și soția lui Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze. Începând cu anul 2015, Brigitte Macron predă literatura la Liceul Saint-Louis de Gonzague din Paris.

S-a născut sub numele de Brigitte Marie-Claude Trogneux la Amiens, Franța. Părinții ei erau Simone Jean Trogneux (1909-1994), proprietarii de cinci generații ai Chocolaterie Trogneux, fondată în 1872 la Amiens. Compania, cunoscută sub numele de Jean Trogneux, este condusă acum de nepotul ei, Jean-Alexandre Trogneux.

Prin anii 1990 ea a predat limbile franceză și latină la Liceul la Providence din Amiens. În vremea când preda la acest liceu ea l-a cunoscut pe Emmanuel Macron.

Citește și: Victor Ciutacu şterge pe jos cu Carmen Iohannis după Summitul de la Madrid: „Dacă nu eşti de pe şanţ, nu îţi afişezi cârnaţii prin sandale când o arzi la ţinută de gală”

El a participat la o cursurile ei de literatură și ea a fost responsabilă de cursurile de teatru la care a participat și el. La acea vreme, Brigitte Auzière era căsătorită și mamă a trei copii, se arată pe pagina de wikipedia. 

Povestea lor de dragoste nu a fost tipică, ea fiind mai mare cu 24 de ani și 8 luni decât el, și Macron a descris-o ca „o iubire adesea clandestină, adesea ascunsă, neînțeleasă de mulți înainte să se impună”.