FOTO: Ce rușine! Casa lui Vasile Alecsandri a ajuns un ghetou. Frații Dedeman, gata să intervină: „Acestea sunt principiile noastre!”

Antreprenorii, gata să spele rușinea țării noastre. Pentru că Bacăul este cunoscut drept „Orașul lui Bacovia și al lui Alecsandri", Frații Dedeman nu pot lăsa baltă unul dintre cele mai importante monumente istorice ale României.

11 aug. 2023, 10:34

Frații Dedeman, cei mai puternici afaceriști români din țara noastră, se implică într-un proiect uitat complet de Guvernul României, de Ministerul Culturii, de Primăria Bacău și de Consiliul Județean Bacău. Celebrii antreprenori din regiunea Moldovei vor investi sume importante pentru reabilitarea Casei Vasile Alecsandri.

Guvernul, dar mai ales autoritățile locale, s-au făcut de râs în ultimii ani, după ce au pasat vina de la unii la alții, în privința casei memoriale a fostului mare scriitor. Fosta locuință a poetului a ajuns în paragină, abia se mai ține pe picioare. Totuși, salvarea ar putea veni de la mediul de afaceri. Frații Adrian și Dragoș Pavăl vor investi aproximativ 3,6 milioane de lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 700.000 de euro pentru a spăla rușinea.

Când vor fi gata lucrările coordonate de către Frații Dedeman

Lucrările vor dura 27 de luni. Trei vor fi dedicate serviciilor de proiectare, iar 24 pentru execuția efectivă a lucrărilor, scrie Ziarul de Bacău.

Frații Dedeman sunt gata să dea drumul la lucrări, pentru a salva reperul cultural.

„În situația în care Consiliului Județean Bacău ne va solicita sprijin financiar pentru acest proiect, ne vom implica fără doar și poate. Suntem mereu deschiși să susținem inițiativele de bine din orașul nostru, iar reabilitarea unui monument istoric remarcabil, așa cum este Casa ‘Vasile Alecsandri’, se aliniază cu valorile companiei Dedeman, dar și cu dorința și eforturile noastre constante de a contribui la promovarea educației, culturii și patrimoniului cultural național”, au declarat reprezentanții Dedeman pentru sursa citată.

În urma lucrărilor, Casa Alecsandri va deveni muzeu.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei