FOTO: Cristiano Ronaldo, înmărmurit pe banca de rezerve, la Mondial. Cum a reacționat CR7 când puștiul care i-a luat fața în primul 11 a înscris

Mare surpriză pentru fanii fotbalului. În optimile Campionatului Mondial din Qatar 2022, Cristiano Ronaldo a fost pus pe banca de rezerve de către selecționerul Fernando Santos. Superstarul a putut privi uluit cum Goncalo Ramos, puștiul de 21 de ani care i-a luat locul în „primul 11", a deschis scorul. 

06 dec. 2022, 22:08
FOTO: Cristiano Ronaldo, înmărmurit pe banca de rezerve, la Mondial. Cum a reacționat CR7 când puștiul care i-a luat fața în primul 11 a înscris

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a fost doar rezervă în meciul cu Elveția. Selecţionerul Fernando Santos nu ar fi acceptat ieşirea nervoasă a lui CR7 după înlocuirea din meciul cu echipa Coreei de Sud şi i-a luat acestuia banderola de căpitan, care a ajuns pe braţul lui Pepe, celălalt veteran al echipei lusitane. De asemenea, fanii portughezi au votat în proporție de 70% ca Ronaldo să fie trecut pe bancă, după ce atacantul și-a exprimat intenția de a atinge mai degrabă recorduri personale decât colective. Un singur gol îl desparte pe Ronaldo de recordul lui Eusebio în tricoul naționalei Portugaliei.

Până acum, la Mondialul din Qatar, Ronaldo a fost titular meci de meci. Locul său a fost luat de Goncalo Ramos (21 de ani), care a bifat până la optimi aproximativ zece minute în tricoul naționalei.

A fost prima dată din 2008 când CR7 nu a jucat titular, în cadrul unui turneu major.

 

Cristiano Ronaldo, trist pe banca naționalei Portugaliei, la Mondialul din Qatar

 

Talentatul fotbalist a deschis scorul în minutul 17, printr-o super execuție. La momentul golului a fost surprinsă reacția lui Ronaldo. Atacantul a schițat un gest de bucurie, care nu a ținut mult. La scurt timp i s-a putut observa chipul îngrijorat.

Golul al doilea a fost înscris de fundașul Pepe (39 de ani), noul căpitan, care a trimis mingea în poarta adversă cu capul, în urma unui salt spectaculos. Veteranul nu a putut fi oprit de fundașii elvețieni, în urma unui corner.

Puștiul Ramos a mai înscris o dată în minutul 51, grație unui assist al lui Diogo Dalot, fostul coleg al lui Ronaldo la Manchester United. Raphael Guerreiro a înscris pe contraatac, pentru 4-0, iar șansele elvețienilor au fost spulberate încă din minutul 56.

Elvețienii nu au mai avut nimic de pierdut și au continuat să se arunce în atac. Manuel Akanji a redus din diferență în minutul 58.

Și pentru ca stupoarea să fie și mai mare, în minutul 68, puștiul Ramos a bifat hat-trick-ul.

Ronaldo a fost introdus pe teren în minutul 73, odată cu Horta și Vitinha, în locul lui Ramos, Otavio și Felix.

Cristiano Ronaldo, rezervă la Mondial, în meciul Portugalia – Elveția, 6 decembrie 2022

Cariera lui Cristiano Ronaldo, într-un puternic declin

 

Declinul lui Cristiano Ronaldo este evident. Jucătorul a fost tras pe „linie moartă” de Erik Ten Hag la Manchester United, iar pe fondul scandalului de națională, se pare că a devenit indezirabil și în rândul suporterilor. Presa din Portugalia descrie acest lucru drept „finalul unei ere”.

Pe fondul tensiunilor de la Manchester United, Cristiano Ronaldo a plecat de la clubul britanic și cel mai probabil, se va îndrepta către fotbalul din Arabia Saudită, respectiv Al Nassr, unde va avea un salariu colosal, de 75 de milioane de euro pe sezon. În total, 225 de milioane de euro pe sezon.