FOTO: Cum arată aeroportul din Brașov, singurul construit în România ultimilor 50 de ani / Au fost anunțate primele curse

La 34 de ani de la execuția soților Ceaușescu, în România aproape nimic notabil nu s-a mai construit: aici vorbim despre spitale, căi ferate, drumuri de mare viteză și aeroporturi. Totuși, în urma presiunii sociale, în țara noastră au început să se facă primele investiții în infrastructură, după multă vreme: printre acestea, Aeroportul din Brașov. 

08 feb. 2023, 12:12

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este singurul aeroport construit în România post-ceaușistă. De asemenea, este primul realizat de la zero în ultimii 50 de ani.

Pentru început, vor fi trei zboruri săptămânale. Din 16 iunie 2023, de pe noul aeroport din centrul țării fi zboruri vinerea și sâmbăta spre Antalya – Turcia și spre Creta – Grecia. De asemenea, din octombrie, agențiile de turism vor avea zboruri și spre Egipt.

 

Aeroportul Ghimbav Brașov. Program – care sunt primele curse

 

Astfel, din 16 iunie, în fiecare vineri, de la ora 15:30, o cursă charter va decola din Brașov, către Antalya, unde va ateriza la 17:30. La întoarcere, avionul pleacă din statul lui Recep Erdogan la ora 12:45 și revine în Brașov două ore mai târziu.

De sâmbătă, 17 iunie, până pe 9 septembrie, tot spre Antalya va fi un zbor de la ora 17:50, care ajunge în Turcia la ora 19:40. La întoarcere, avionul decolează de la ora 15:00 și ajunge la Brașov la 16:50.

Luni, de la Ghimbav, ora 15:35, avionul decolează spre Creta și ajunge la Heraklion la 17:40. Pentru întoarcere, avionul decolează la 12:45 și ajunge la Brașov la 14:50.

Zborurile pentru Egipt vor fi introduse din octombrie, către Hurghada.

Deschiderea oficială a aeroportului de la Brașov ar putea întârzia câteva zile. În schimb, din cauza acestei situații, agențiile de turism îi vor transporta gratis pe călători, la un alt aeroport, fie la Otopeni, fie la Sibiu, de unde va pleca avionul.

Grecia a fost destinația de vacanță preferată pentru români. Peste 1,2 milioane au călătorit pe teritoriul elen, în special pe insule. Pe locul al doilea a fost Antalya, aleasă de mai bine de 500.000 de turiști.