FOTO Cum va arăta Țiriac City, mega-proiectul sportiv al miliardarului român

Ion Țiriac a anunțat că planifică o investiție de 150 de milioane de euro reflectată într-un complex sportiv în Otopeni. De asemenea, miliardarul român a anunțat că anul acesta vor începe lucrările și la bazinul Camelia Potec.

28 ian. 2024, 20:11

Omul de afaceri Ion Țiriac anunța încă de acum doi ani că are planificate investiții de 150 de milioane de euro într-un complex sportiv de lux în Otopeni. Recent, fostul tenismen a anunțat că anul acesta încep lucrările la bazinul Camelia Potec.

Citește și: Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac. Cum l-au prezentat pe miliardarul din România

Cum va arăta Țiriac City, mega-proiectul sportiv al miliardarului român

Ion Țiriac are planuri mari pentru România. Omul de afaceri va construi un mega complex sportiv în zona Otopeni ce va cuprinde bazine de înot și terenuri pentru diverse sporturi de performanță.

Am avansat destul de mult cu sala. Anul acest vine tenisul înapoi în București. Reimportăm un turneu de ATP. Trebuie să fac un stadion aici, peste drum, minimum pentru ATP 250, de 5.000 de locuri. (…) O să facem și o sală aici, peste drum, cu drum și tot ce trebuie pentru o sală de 10-12.000 de locuri. (…) Bazinul Cameliei Potec va începe în aprilie și se va termina anul acesta. Sala Nadiei… să vedem când începem să facem. Am pornit cu tăvălugul aici, în Otopeni. O să se numească Țiriac City”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul unei conferințe de presă citat de Digi Sport.

În toamna anului trecut, mai multe firme prin care Ion Țiriac își desfășoară activitatea imobiliară, vor să obțină un Plan Urbanistic Zona (PUZ) pentru un teren de 500.000 de mp de pe strada Drumul Gării Odăi din Otopeni, potrivit Economica.net. După cum se arată în intenția de PUZ a celor patru firme pentru obținerea avizului de oportunitate, pe teren este prevăzută și o zonă rezidențială și de învățământ, unde indicatorii arată ca s-ar putea construi locuințe cu înălțime de P+2 sau P+4.

Pe lângă componenta rezidențială, se va construi și complexul Țiriac Sport Center, care include un bazin de înot, terenuri de tenis, dar și sala Nadia, potrivit imaginilor de la arhitecții West Group Architecture.

Ion Țiriac a anunțat că are în plan să investească 100-150 de milioane în campusul din Otopeni, acolo unde omul de afaceri a construit deja un patinoar. Campusul va avea o piscină olimpică, care va purta numele Cameliei Potec, o sală Nadia Comăneci, dar și o academie de tenis, cu 30 de terenuri de tenis, un hotel și o sală polivalentă.

Ion Țiriac, în vârstă de 84 ani, este cel mai bogat român, potrivit Forbes, cu o avere estimată la două miliarde de euro.

Citește și: Femeia pe care Ion Țiriac o iubește necondiționat. Puțină lume știe de ea: „A trăit viața doar pentru mine”