FOTO. Explozie puternică într-un imobil din Turceni. Printre răniți se află și copii

O explozie puternică s-a produs, la etajul 3 al unui bloc din orașul gorjean Turceni, din cauza unei butelii care, cel mai probabil, funcționa neconform.

24 iun. 2022, 21:34

Potrivit ISU Gorj, în urma exploziei, trei adulți au fost afectați, dintre care unul cu arsură la picior, o femeie cu atac de panică și o altă femeie care a căzut pe scări. În plus, salvatorii au găsit și trei copii atinși de cioburi.

La locul exploziei au intervenit mai multe autospeciale cu 12 subofițeri. „Forțele ajunse la fața locului au identificat tei copii, care erau afară și erau atinși de cioburi și 3 adulti afectați de eveniment. Un adult aflat în casa era ars putin la picior, soția cu atac de panica și o vecină care a căzut pe scări.

Toate victimele sunt conștiente cooperante, iar copiii prezintă mici excoriații. Explozia a fost urmată de incendiu dar acesta este lichidat. La spital au fost transportati: proprietarul și vecina căzută pe scări, de către 1 echipaj SMURD. La celelalte victime li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului și nu prezintă probleme“, au informat reprezentanții ISU Gorj.

Citește și: Tragedie fără margini la Cluj, patru copii şi doi adulţi au murit într-un incendiu. Un băiat de 14 ani, singurul care a fost scos viu din flăcări

În urma exploziei a izbucnit un incendiu cu degajări de fum, dar pompierii au reușit să-l lichideze. Echipajele de ambulanță au transportat la spital doi adulți. Celelalte victime au primit îngrijiri la fața locului.

Proprietarul locuinței din Turceni în care s-a produs o explozie și o vecină, care a căzut pe scări, au fost transportați la spital, de către un echipaj SMURD. Alte patru persoane care au fost afectate de eveniment au primit îngrijiri medicale la fața locului.

O altă explozie a făcut scrum mansarda unui bloc din Cluj-Napoca

În urmă cu doar 5 zile, un incendiu violent a izbucnit la mansarda unui bloc, zeci de locatari s-au evacuat. Mai multe echipaje de pompieri intervin acum.

Şapte echipaje de stingere din cadrul ISU Cluj intervin, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care izbucnit la acoperişul unui bloc de locuinţe din Floreşti. Locatarii blocului s-au autoevacuat şi nu există victime.

Focul a pornit undeva la ultimul etaj şi a cuprins aproape în totalitate acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, transmite ISU Cluj. Şapte autospeciale de stingere şi două autoscări au fost trimise la faţa locului.

Citește și: Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani mort la Colectiv, cere anchetarea lui Raed Arafat. „După incendiu, timp de cinci zile a fost refuzat transferul în străinătate. Oamenii ăştia trebuie să răspundă” | EXCLUSIV

Până la sosirea echipajelor de pompieri, toate persoanele aflate în imobil s-au autoevacuat şi niciunul dintre locatari nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.