FOTO: Incendiu violent la Spitalul din Zalău. Pacienții, evacuați de urgență

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Judeţean Zalău. Focul s-a manifestat la un ventilator dintr-un grup sanitar, iar 12 pacienţi şi o asistentă s-au evacuat, scrie agenția News.

26 feb. 2023, 10:50
FOTO: Incendiu violent la Spitalul din Zalău. Pacienții, evacuați de urgență

Evenimentul nefericit a alertat pompierii, medicii și polițiștii, precizează sursa citată.

„Sâmbătă noaptea spre duminică, la dispeceratul ISU-Ambulanţă s-a primit un apel prin 112 care anunţă producerea unui incendiu la etajul 3 la Spitalul Judeţean Zalău”, a anunţat ISU Sălaj.

Sursa citată a precizat că la faţă loculuj au fost trimise imediat patru autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD cu medic.

„S-a constatat că incendiul izbucnise la un ventilator aflat într-un grup sanitar. Din cauza degajării de fum, 13 persoane (12 pacienţi şi o asistenţă) s-au autoevacuat şi au fost relocaţi la acelaşi etaj, la o altă secţie din cadrul aceleaşi unităţi spitaliceşti”, a mai precizat sursa citată.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică.

„Nu au fost înregistrate persoane rănite, iar pagubele rezultate au fost minore”, a mai transmis ISU Sălaj.

Incendiul din Zalău a provocat revoltă în social media. Internauții și-au amintit de dezastrul de la Colectiv, dar mai ales de tragediile din timpul crizei COVID, când au murit zeci de români din cauza incendiilor, evenimente în urma cărora Klaus Iohannis a declarat că România este un stat „eșuat”.