FOTO: Mohammad Murad a devenit copreședintele unui partid din România. Afaceristul l-a refuzat pe George Simion

Mare surpriză pe scena politică: partidul ALDE a fost resuscitat de multimilionarul Mohammad Murad, fostul parlamentar Varujan Vosganian și controversatul primar al Chiajnei, Mircea Minea. 

24 oct. 2022, 17:51

Mohammad Murad, Varujan Vosganian și Mircea Minea sunt copreședinții partidului ALDE, creat în 2015, de foștii membri ai PNL, după ce național-liberalii au fost „acaparați” de tabăra „băsistă”, în urma fuziunii cu PDL.

Congresul ALDE a avut loc sâmbătă, la Sala Sporturilor „Concordia”, din Chiajna. Peste 1.000 de membri au participat la marele eveniment.

Lui Muhammad Murad, politica îi face cu ochiul de mult timp. În ultimii ani a purtat discuții cu PSD, PER și AUR. În cele din urmă, a ales ALDE, un proiect în care-și pune mari speranțe.

„Cred că este foarte important pentru România  să avem oameni care vor să se implice. România are nevoie, astăzi, ca niciodată, de așa-numiții soldați convinși, care să apere interesele românilor la nivel european și mondial”, a declarat pentru Gândul fostul jurat de la „Imperiul Leilor”.

„Trebuie să schimbăm lucrurile, să devenim niște luptători dinamici, convinși că nimeni nu ne va da nimic pe gratis. Trebuie să fim convinși că România este o soluție, nu este o problemă”, a adăugat afaceristul român, care a fost interesat să investească la Dinamo București, alături de un alt antreprenor.

 

Varujan Vosganian a revenit în politică și propune o nouă strategie: „Eu cred că politica ar trebui să se mute pe societatea civilă până când Parlamentul își va recăpăta prestigiul”

 

Celebrul Varujan Vosganian, care în ultimii ani a criticat Guvernul României pentru gestionarea crizei COVID și implicarea în războiul din Ucraina, reprezintă o surprinzătoare întoarcere în politică.

„Primul motiv pentru care noi am declanșat acest congres este să răspundem la întrebarea dacă ALDE mai există. Partidul a fost angrenat într-un proces de negociere cu PNL, iar opinia publică credea că drumul nostru se va închide. Acesta este și motivul pentru care eu m-am reîntors la ALDE”, a punctat politicianul, pentru sursa citată.

Drumul pe care partidul îl urmează are ca scop politic readucerea unei voci autentic liberale în orizontul politic, a adăugat Varujan Vogsanian.

„Cineva m-a întrebat dacă mai fac politică dacă nu sunt în Parlament și l-am întrebat de ce crede că politica se mai face în Parlament astăzi.

Eu cred că politica ar trebui să se mute pe societatea civilă până când Parlamentul își va recăpăta prestigiul”, a completat Vosganian.

La eveniment a luat parte și Anton Anton, fost membru PSD și ministru al Energiei.

În septembrie, Mohammad Murad a explicat de ce a refuzat să se alăture Partidului AUR. În opinia sa, formațiunea lui George Simion este dezorganizată.