FOTO! Ninge abundent la munte! Imagini de iarnă grea de la Bâlea Lac şi pe Transalpina! E oficial iarnă în România, iar stratul de zăpadă măsoară centimetri buni!

La munte, iarna şi-a intrat în drepturi. A nins pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, iar stratul de zăpadă măsoară deja câțiva centimetri. S-a aşternut strat de zăpadă şi la Bâlea Lac. De altfel, din această dimineață, DN 7C Transfăgărășan a fost complet închis circulației.

17 nov. 2022, 13:52

Ninge abundent la munte şi s-a aşternut strat consistent de zăpadă. DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800) şi DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800) s-au închis din această dimineață din cauza condiţiilor meteo. Vremea s-a răcit semnificativ şi ninge abundent de câteva ore.

Citeşte şi: Ciclon polar peste România. Ninsorile se extind, temperaturile scot paltonul şi mănuşile din şifonier

Ninge şi în Suceava. Drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire pe DN 17A, Pasul Palma / jud. Suceava. Autorităţile îndeamnă şoferii să circule cu atenție.

Strat de zăpadă s-a depus şi în Bucegi. Ninge şi suflă vântul cu putere şi la Vârful Omu.

 

Ninge în România. Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi rece în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, cu valori mai scãzute în nordul Moldovei pânã spre 2 grade, dar şi mai ridicate în regiunile sudice, pânã în jurul a 17 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 10 grade. În vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii nebulozitatea va fi persistentã, temporar vor fi precipitaţii în extindere ca arie începând din orele dupã-amiezii, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…25 l/mp. Vor fi ploi, dar în nordul Moldovei, iar noaptea şi în Maramureş şi nordul Transilvaniei şi al Crişanei, trecãtor şi precipitaţii mixte. În nordul Carpaţilor Orientali, iar pe arii restrânse şi în zona montanã înaltã din restul ţãrii vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Izolat vor fi condiţii de polei. În regiunile sudice şi sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea şi caracter de aversã se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre searã şi la începutul nopţii. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, iar noaptea local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţã, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud-est.

BUCURESTI. Valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, iar mai ales spre searã şi la începutul nopţii vor fi ploi ce pot avea şi caracter de aversã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi rece nord şi nord-est, în timp ce, în restul teritoriului, în marea lor majoritate valorile termice vor fi mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va avea înnorãri şi mai ales din a doua parte a zilei dinspre sud-vest aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi ploi, însã în zona de munte, în special la altitudini mari va ninge, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi precipitaţii mixte şi pe arii în general restrânse se va depune polei. Pe alocuri, în sud-vest se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în sud, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în nordul Moldovei şi 12…13 grade pe litoral.

BUCURESTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va menţine rece în nord-est, iar în rest valorile termice vor fi mai mari decât cele normale datei. Vor fi înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi ploi, exceptând pe parcursul zilei jumãtatea nordicã a Moldovei şi zona montanã înaltã unde vor mai fi precipitaţii mixte care în special în primele ore ale intervalului, pe arii restrânse vor depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, local ziua în sud, iar noaptea pe arii restrânse în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, cu valori mai scãzute în jumãtatea de nord a Moldovei, dar şi mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 12 grade.

BUCURESTI
Vor fi înnorãri, trecãtor va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.