FOTO O mireasă a fost decapitată de soţul ei, pentru că l-a părăsit la trei zile după nuntă

O tânără în vârstă de 19 ani a fost decapitată de soţul ei, la un an după ce l-a înşelat cu un alt bărbat. Femeia ar fi fugit cu amantul ei după doar două zile de la nunta aranjată de familiile celor doi. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 06:41
FOTO O mireasă a fost decapitată de soţul ei, pentru că l-a părăsit la trei zile după nuntă

Din primele informaţii, tânăra de 19 ani fusese forţată să se căsătorească cu vărul ei, în vârstă de 23 de ani, care a urmărit-o timp de un an înainte de a produce „crima de onoare”. 

Iran International TV relatează că bărbatul s-a predat duminică seara poliţiei din Abadan, deținând în continuare un cuțit însângerat, dezvăluind că a ucis din cauza infidelități. Potrivit rapoartelor, acesta a lăsat trupul decapitat lângă râul Bahmanshir.

Citeşte şi: Şocant. Acest bărbat şi-a ucis iubita, după ce a crezut că ea este Diavolul

„O tânără mireasă a fugit de acasă cu un alt bărbat la două zile de la nuntă acum un an. Tânărul mire a căutat-o pe soția sa un an până când a găsit-o în Mashhad și s-a apropiat de ea sub pretextul că el a iertat-o”, au declarat oficialii poliţiei. 

Legile iraniene spun că, un bărbat își poate ucide soția fără repercusiuni dacă o prinde cu un alt bărbat. Abbas Jafari Dolatabadi, fostul judecător al provinciei Khuzestan, acolo unde a avut loc crima, spune că aceste aşa-numite „crime de onoare” sunt foarte des întâlnite în Iran. 

Citeşte şi: Crimă şocantă în starea de urgenţă. Cadavrul a fost îngropat pe malul unui râu

„Obiceiul local permite ca aceste ucideri să aibă loc, iar făptuitorii acestor omoruri nu sunt în niciun caz fugari”, a explicat el. „De asemenea, din păcate, crimele de onoare au loc în această provincie într-un mod foarte tragic, iar familia victimelor nu cere pedepsirea criminalului”, a adăugat Abbas Jafari Dolatabadi.

Guvernul iranian aprobat recent un proiect de lege pentru protejarea minorilor împotriva unor astfel de crime, după ce s-au semnalat mai multe plângeri cu privire la uciderea adolescentei Romina Ashrafi.

Tânăra de 13 ani a fost ucisă luna trecută de propriul tată. În ciuda strigătelor de moarte, consiliul a ignorat astfel de infracțiuni care nu puteau fi prevenite prin lege. Purtătorul de cuvânt, Abassali Kadkhodaei, a declarat: „O singură lege nu poate rezolva problemele de acest fel, care au rădăcini culturale, sociale și uneori economice”.