FOTO: Pagubele produse de racheta lui Putin în Rep. Moldova. Primele imagini, publicate de MAI

Armele rusești încep să facă prăpăd și în Republica Moldova. Luni, 31 octombrie, una dintre rachetele lansate de oamenii lui Vladimir Putin a avariat mai multe case.

31 oct. 2022, 13:45

Localitatea Naslavcea, din raionul Ocnița este zona afectată din Republica Moldova.

Ministerul de Interne de la Chișinău a informat că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității aflate la granița cu România.

Mai multe case au fost avariate. Din fericire, niciun om nu a fost rănit.

Ministerul de Interne a publicat mai multe imagini de la fața locului.

„Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne din Moldova.