FOTO S-au aprins luminiţele în Piaţa Sfatului din Braşov. În Bucureşti, se dau amenzi mari la Târgul de Crăciun

În seara zilei de 30 noiembrie s-au aprins beculețele din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, s-a deschis Târgul de Crăciun, patinoarul din Piața Sfântul Ioan și a debutat seria Magia Iernii.

30 nov. 2022, 23:18

Brașovenii și turiștii au umplut până la refuz Piaţa Sfatului și străzile adiacente. Primarul Allen Coliban a apăsat butonul pentru aprinderea luminițelor. 200.000 de leduri luminează bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 s-au aprins în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.Mii de brașoveni au numărat secundele rămase până la aprinderea luminițelor din Bradul de Crăciun și de pe străzile, din piețele și parcurile din municipiu. Tot în seara zilei de 30 noiembrie s-a deschis și Târgul de Crăciun și au început evenimentele care au loc odată cu sărbătorile de iarnă.

Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă

Piaţa Sfatului și Centrul Istoric al Brașovului au fost umplute până la refuz de brașoveni și de cei care se aflau în oraș în această primă zi în care sunt celebrate sărbătorile de iarnă. Numai bradul din Piața Sfatului are 200.000 de luminițe, iar alte 800.000 au fost aprinse în Piața Sfatului, pe străzile din jur și pe principalele bulevarde ale orașului.

Odată cu aprinderea luminițelor în Piaţa Sfatului de către primarul Allen Coliban și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a deschis până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat


Astfel, brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

,,Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov, aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun, în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor, în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi și, în general, să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului.

Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care orașul are iluminat de sărbătorile de iarnă, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00, iar în Centrul Istoric, în același interval, se va reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%.

 

Amendă de 2.500 de lei pentru românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: „Polițiștii locali o aplică” 

Românii neatenţi care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei pot pleca de acolo cu amenzi de până la 2.500 de lei, atenţionează Primăria Sectorului 6.

„Un sigur lucru trebuie avut în vedere: transportul până la destinație! Lăsați mașinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancționat! În Sectorul 6, nu se parchează pe spațiul verde! Este important de știut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei și chiar în alte județe și vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Primăria sectorului 6. Amenda, în acest caz, este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, în funcție de masa autovehiculului.

Ciprian Ciucu îi avertizează pe bucureştenii care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: „Poliţia Locală are toleranţă zero”
„West Side Christmas Market” este deschis de luni până vineri, între orele 12:00 și 22:00. Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi deschis între orele 12:00 și 23:00. Accesul este gratuit. Până pe 27 decembrie, vizitatorii vor avea parte de ateliere pentru copii și adulți, spectacole de lumini, dar şi de alte experienţe magice.