FOTO: Scandal la Primărie. Gabriela Firea sparge oalele în capul lui Nicușor Dan, din cauza unui proiect major

Politicienii și cetățenii bucureșteni au revenit din concedii, la pachet cu scandalul proiectelor din sertarul PMB.

03 sept. 2022, 16:18
FOTO: Scandal la Primărie. Gabriela Firea sparge oalele în capul lui Nicușor Dan, din cauza unui proiect major

Pasajul Doamna Ghica, un proiect de infrastructură rutieră care ar fi trebuit să fluidizeze traficul din zona de nord-est a Bucureștiului, există, însă doar pe hârtie.

În realitate, construcția pasajului Doamna Ghica se află abia în fază incipientă. Fostul primar, Gabriela Firea a fost edilul care a anunțat lansarea proiectului, dar Nicușor Dan și oamenii săi au trecut la faza de implementare.

Pentru că bucureștenii au reveni în Capitală după concedii, a reînceput haosul. De asemenea, și bâlciul, respectiv ping-pongul acuzațiilor dintre Firea și Dan a reînceput, în maniera clasică.

„🚨 Dar ce vuiet e pe rețelele sociale! E festival printre “groparii Capitalei”! Au reușit, după doi ani, să aducă primele bucăți din tablierul metalic la Pasajul Doamna Ghica și sunt în stare să lanseze și artificii. Ar face orice să-și lege imaginea de proiect și să-i facă pe bucureșteni să creadă că datorită lor se construiește pasajul. Nu, ei au un singur “merit”: din cauza lor s-au pierdut 2 ani, iar șoferii care au trecut prin zonă s-au chinuit.

🤦🏻 Au uitat câte critici au azvârlit în spațiul public în tot timpul mandatului meu și în campanie, fiind mereu împotriva proiectelor pe care le realizam împreună cu echipa mea. Acum sunt bune?

👎🏻 Nu, domnilor, aveți puțină onoare! Încetați să nu vă mai lăudați zgomotos. Nu aveți niciun merit. Voi erați cei care votați împotriva acestor proiecte în mandatul trecut, dar ați uitat, nu-i așa?

⛔️ Mult mai bine ar fi ca Nicușor Dan și acoliții săi, în special necunoscuții care își fac imagine pe spinarea muncii altora, să le spună bucureștenilor de ce nu e gata încă acest pasaj, nu să se laude că au mai avansat un metru în doi ani!

🏗 Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat și în zonă este tot aglomerație pentru că actualul primar general și majoritatea USR-PNL-PMP s-au încăpățânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, și a ținut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal.

🛠 Cât privește partea metalică a pasajul, care este acum material bun pentru selfie-uri și live-uri din șantier, realitatea este cu totul alta! Când au venit dânșii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească și sunt dovezi în acest sens. Au renunțat la acel contract și la bucățile deja asamblate în fabrică pentru un nou producător din Italia. Ce ar mai fi țipat dacă pe vremea mea s-ar fi construit tablierul în altă țară!

🚦 Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că știu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect și ce delăsare a fost după. Știu și bucureștenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, și câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicușor Dan primar.

🌉 Ca să fie clar, Pasajul Doamna Ghica este meritul specialiștilor din Primăria Capitalei și a celor care au lucrat în două companii municipale până în Septembrie 2020. Ce a urmat după noi este doar bătaie de joc, este clar că Nicușor Dan ar fi oprit definitiv și acest șantier dacă ar fi avut cum.

P.S.: Pozele de mai jos sunt dovada “agitației” de pe șantier din această vară. Pustiu!”, a notat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

După ce a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan, Gabriela Firea a început să-l atace sistematic pe actualul primar, care la rândul său continuă să dea vina pe fostul edil PMB.