FOTO: Șeful sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi, s-a căsătorit. Serghei Mizil, printre invitații de la cununia civilă

Ion Rădoi, cunoscut drept „șeful sindicaliștilor de la metrou", s-a însurat la vârsta de 61 de ani. Controversatul fost PSD-ist pare că și-a găsit liniștea, după ce a blocat metroul din București, iar Cătălin Drulă a intervenit cu ranga în spațiile pe care le avea închiriate. 

10 iul. 2023, 11:17

Ion Rădoi s-a însurat vineri, 7 iulie, cu Elena Claudia Minea. Ambii soți sunt trimiși în judecată de DNA pentru obținerea de foloase necuvenite din exploatarea și administrarea spațiilor comerciale din subteranul bucureștean.

Imagini de la nunta celebrului „smardoi” de București au fost au fost publicate pe Facebook de avocata Mariana Ștefan. Printre cei care au participat la eveniment s-a numărat și celebrul Serghei Mizil.

Deși în plan sentimental este împlinit, problemele lui Ion Rădoi continuă în Justiție. Curtea de Apel a dispus joi, 6 iulie, începerea judecării pe fond în dosarul în care liderul de sindicat – USLM a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea influenței și șantaj.

Curtea de Apel București a respins contestația depusă de avocatul lui Rădoi și a menținut decizia Tribunalului București prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței și a rechizitoriului întocmit de procurori.

Elena Claudia Minea figurează și ea în dosar, ca adminsitrator al unor firme. De asemenea, președintele USR, fost ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, este parte vătămată în proces.

Ion Rădoi, „bântuit” de către Cătălin Drulă

Concret, dosarul are ca obiect modul în care Ion Rădoi și-ar fi folosit influența și autoritatea de șef de sindicat pentru a obține foloase necuvenite din exploatarea și administrarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces, în intervalul septembrie 2017 – iulie 2021.

„În perioada septembrie 2017 – septembrie 2018, inculpatul Ion Rădoi, în calitățile menționate mai sus, ar fi acționat pentru prelungirea succesivă a contractului de asociere în participațiune.

Ulterior, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021, Rădoi s-ar fi folosit de influența și autoritatea funcției sale de conducere în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul (SC Sindomet Servcom SRL si comercianti din spatiile de la Metrou) de bani sau foloase necuvenite rezultate din exploatarea spațiilor comerciale, ce funcționau ilegal din luna septembrie 2018.

În unele dintre activități, Ion Radoi ar fi beneficiat de sprijinul celeilalte inculpate”, precizează DNA.

De la 1 august, Ion Rădoi va reveni la serviciu, în funcția de subinginer Metrorex, după ce a fost suspendat din funcție, potrivit CFIR.ro.

Ion Rădoi a fost parlamentar din partea PDSR, devenit PSD, în două mandate, în legislatura 2000-2004, respectiv 2004-2008. Ion Rădoi a absolvit Facultatea de Electronică și Facultatea de Telecomenzi Feroviare. A profesat la Telemecanica Trafic Metrou din București și apoi a devenit șef de sindicat la Unitatea Sindicatul LiberMetrou (USLM), din anul 2005.