Rusia a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezerviști. Vladimir Putin: ”Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse”

Ministrul rus al Apărării a anunțat vineri că mobilizarea parțială decretată pe data de 21 septembrie s-a încheiat. Serghei Șoigu a transmis că Rusia a atins ținta mobilizării celor 300.000 de rezerviști.

28 oct. 2022, 20:53
Rusia a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezerviști. Vladimir Putin: ”Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse”

Ministrul rus al apărării i-a transmis vineri, lui Vladimir Putin că mobilizarea parțială s-a încheiat și că Rusia și-a atins obiectivul recrutării celor 300.000 de rezerviști.

Citește și Mobilizarea parţială dictată de Putin nu va schimba soarta războiului în viitorul apropiat, conform Institutului de Studiu al Războiului

Astfel, Șoigu a raportat că aproximativ 82.000 de rezervișt se află deja în Ucraina, unde participă activ la ”operațiunea militară specială”, iar jumătate dintre aceștia au fost repartizați deja în unitățile combatante, în timp ce alți 218.000 de recruți se află în continuare în tabere de pregătire militară.

Vladimir Putin a reacționat imediat la auzul acestor vești și a ținut să le mulțumescă soldaților ruși mobilizați pentru așa-zisul lor patriotism, dar și pentru faptul că își „apără” țara, casele și familiile.

„Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse..Mulţumesc pentru această loialitate faţă de datorie, pentru acest patriotism”, a spus Vladimir Putin.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a decretat pe data de 21 septembrie, o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști ruși, asta după ce s-a lovit de o contraofensivă puternică în Ucraina.

Anunțul moblizării i-a speriat pe patrioții lui Putin care au fugit mâncând pământul de război și de liderul lor. Zeci de mii de bărbați au plecat în țări precum Finlanda, Georgia, Armenia și Kazahstan.

Cei care au ales să rămână în Rusia și să protesteze împotriva mobilizării lui Putin au fost arestați.

De-a lungul desfășurării acestei mobilizări parțiale, au apărut informații precum că foarte mulți bărbați au fost recrutați în ciuda scutirilor medicale sau a lipsei de experiență militară.

Mai mult, rușii chemați să participe la ”operațiunea militară specială” au fost trimiși în Ucraina cu armamente ruginite care nu pot fi folosite iar mulți dintre ei ar fi fost nevoiți să își cumpere singuri veste antiglonț.

Într-o înregistrare video, soldații rușii s-au declarat uluiți de o vestă antiglonț folosită de trupele ucrainene, despre care au spus că le-a provocat un sentiment „neplăcut și dezamăgitor”.

„E un sentiment cam neplăcut… placa asta este impenetrabilă. Placa oponentului nostru nu e penetrabilă, dintr-un anumit motiv, nu înțeleg….Sunt șocat, nici măcar o îndoitură, absolut nimic”, a spus unul dintre militarii ruși.

Citește și Mobilizarea i-a făcut pe funcţionarii publici să fugă din Moscova, lăsând un deficit de forţă de muncă în administraţie