FOTO: Super-ofertă în domeniul imobiliar. O casă uriașă, cu grădină, se vinde pentru o sumă infimă / Românii se mută pe bandă rulantă la sat, pe fondul actualului context geopolitic

Piața imobiliară poate oferi numeroase surprize. Pentru doar câteva mii de euro se pot achiziționa case și apartamente, în România. 

26 iul. 2022, 14:05

Din ce în ce mai mulți români vor să se mute la case. După perioada COVID și-n contextul diverselor mesaje alarmiste de la Comisia Europeană și de la Guvernul României, cu privire la posibile noi pandemii, războaie, crize energetice și alimentare, cetățenii vor cât mai multă independență, departe de agitația orașelor.

Iată o oportunitate care merită atenție: într-un sat din județul Mehedinți, comuna Poroina Mare, o casă localizată la strada principală poate fi cumpărată cu doar 6.500 de euro, adică puțin peste 32.000 de lei. Locuința din satul Stignița are o suprafață uriașă, de 600 de metri pătrați. Imobilul este dotat cu apă curentă la robinet, susține proprietarul.

De asemenea, noul proprietar va dispune de o curte generoasă. Casa bătrânească necesită noi investiții. În urma unei renovări, rezultatul ar putea fi excelent.

 

 

Românii migrează la case, departe de orașele aglomerate

 

Oferte asemănătoare sunt în multe alte județe ale țării.

În Bacău, în comuna Rotunda, continuă să se vândă case la doar câteva mii de euro. Pe OLX se vând imobilele câte două, la 8.500 de euro. Din păcate, casele construite de primărie necesită investiții masive și nu dispun de un teren prea generos – vezi AICI anunțul.

Potrivit unui studiu realizat în vara anului 2021, 62% dintre românii de la oraș s-ar muta la țară. Potrivit INS, anual, în România peste 110.000 de oameni se mută de la oraș, la sat. Numărul celor care pleacă de la sat și vin la oraș este mai mic, de peste 80.000.