FOTO: Unul dintre cei mai iubiți preoți a fost înjunghiat, chiar în Biserică. Cum s-a petrecut scena

Situație șocantă într-o biserică ortodoxă! Un preot a fost înjunghiat chiar în Casa lui Dumnezeu, în momentul în care a ieșit din Altar. Agresorul este un individ care fura icoane.

05 ian. 2023, 23:39
FOTO: Unul dintre cei mai iubiți preoți a fost înjunghiat, chiar în Biserică. Cum s-a petrecut scena

Evenimentul nefericit a avut loc la Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din orașul ucrainean Vinița. Preotul paroh a fost înjunghiat de un individ înarmat cu un brici.

Părintele Antonie ieșise din Altar după ce auzise zgomot. Se îndreptase către cetățeanul suspect, despre care s-a constatat ulterior că era un hoț, fura icoane de pe pereți. Agresorul l-a tăiat pe preot în zona gâtului cu un brici ascuțit, informează într-un comunicat de presă Episcopia din Vinița.

„Am văzut cum a fost scos preotul din biserică, sângera. Femeile au început să țipe și să plângă, iar el le-a mai liniștit”, a povestit unul dintre martori.

 

Preotul, la un pas de tragedie

 

Preotul, recunoscut și îndrăgit în zona Vinița, a fost dus la spital și operat. Miercuri, un mesaj al Episcopiei a anunțat că starea de sănătate a preotului s-a îmbunătățit. Așadar, din fericire, preotul are șanse să revină la Biserică, pentru a continua slujbele.

„Când stai în stația de autobuz, indiferent de vreme, părintele Antonie trece, zâmbește și salută pe toată lumea. El este întotdeauna pozitiv. Nu este unul dintre cei care cer bani de la o persoană pentru ceea ce face”, a declarat un localnic despre preot, care de ani de zile trece printr-o suferință. Fiica sa a murit în urma unei boli incurabile.

În ceea ce privește atacatorul, acesta a fugit imediat din Biserică după fapta oribilă. Într-un video publicat pe internet s-a putut observa cum se deplasa liniștit pe stradă. Într-o mână ținea chiar arma albă, nestânjenit. El a fost capturat rapid de polițiști, care l-au împușcat în picior.

În prezent, cercetările sunt în plină desfășurare. Agresorul este acuzat de tentativă de omor și riscă de la 10 la 15 ani după gratii sau închisoare pe viață, informează Obozrevatel.