FOTO Vera Wang are 73 de ani şi arată ca o puştoaică. Dieta neobişnuită a designerului: „Beau vodca cu un Big Mac”

Vera Wang are 73 de ani şi arată ca o puştoaică. Designerul a participat pentru SUA la Jocurile Olimpice, dar după ce a ratat prezența în lotul olimpic la finalul anilor '60 s-a îndreptat spre lumea modei, unde face furori cu creaţiile sale chiar şi acum, ajunsă la o vârstă venerabilă.

09 nov. 2022, 11:19

Vera Wang are 73 de ani şi arată ca o puştoaică. Este o creatoare de modă americană cu sediul in New York, care de-a lungul carierei sale a dezvoltat un boutique de rochii de mireasă într-un imperiu de modă care se întinde pe o gama largă de categorii de produse – de la inele de logodnă până la produse cosmetice – la o varietate de preţuri, de la lux la piaţa de masă.

Vera Wang are 73 de ani şi arată ca o puştoaică

Nu doar cu creaţiile sale iese în evidenţă, ci şi cu fizicul său. Vera Wang a explicat că urmează o dietă total neobişnuită, care nu o îngraşă absolut deloc. Bineînţeles, aici are un rol foarte important şi gena, care pare să o ajute pe celebra creatoare de modă.

Am început să beau vodcă după ce s-a născut a doua mea fată. Aveam nevoie de un cocktail. Mai întâi, a fost o chestie de o vară. După aceea, a devenit o obișnuință. Beau vodcă  și mănânc un hot dog sau hamburgeri. Sunt mare fan McDonald’s. Beau vodca cu un Big Mac și cu 4 bucăți de Chicken McNuggets. Sunt bună la aceste amestecuri„, a spus Vera Wang, pentru Forbes.

Citeşte şi: Dieta cu care Dana Budeanu îşi menţine silueta de divă. Secretul care o ajută să nu se îngraşe, deşi mănâncă des tort: „Noaptea mănânc o felie de tort”

Vera Ellen Wang s-a născut şi a crescut în New York şi este de origine chineză. Părinţii ei s-au născut în China şi au venit in Statele Unite la mijlocul anilor ’40. Mama ei, Florence Wu (Wu Chifang), a lucrat ca traducătoare pentru Naţiunile Unite, în timp ce tatăl ei, Cheng Ching Wang (Wang Chengqing), absolvent al Universităţii Yanjing si MIT, deţinea o companie de medicamente.

Designerul a participat la Seminarul Prietenilor, a absolvit Şcoala Chapin în 1967, a participat la Universitatea din Paris şi a obţinut o diplomă în istoria artei de la Colegiul Sarah Lawrence. Vera a început să patineze la vârsta de opt ani. În timpul liceului, s-a antrenat cu partenerul James Stuart şi a concurat la Campionatele americane de patinaj artistic din 1968 din SUA. Ea a fost prezentată în „ Sports Illustrated ’s Faces in the Crowd” în numarul din 9 ianuarie 1968. Când nu a reuşit să facă echipa Olimpiadei SUA, a intrat în industria modei. Wang continuă să se bucure de patinaj, spunând: „Patinajul este multidimensional”.

Cum a devenit Vera Wang designer

Wang a fost angajat redactor la Vogue imediat după absolvirea Colegiului Sarah Lawrence, făcând-o cea mai tânără redactor la revista respectivă. A stat la Vogue 17 ani, plecând în 1987 pentru a se alătura Ralph Lauren , pentru care a lucrat timp de 2 ani. La 40 de ani, şi-a dat demisia şi a devenit un designer independent de rochii de mireasă.

Wang a creat rochii de mireasă pentru persoane publice precum Chelsea Clinto , Karenna Gore, Ivanka Trump, Campbell Brown, Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Sarah Michelle Gellar, Avril Lavigne, Hilary Duff, Khloe Kardashian si Kim Kardashian. Ea a conceput costume pentru patinatori, printre care Nancy Kerrigan, Michelle Kwan, Evan Lysacek, Nathan Chen.

Pe 23 octombrie 2001 , a fost lansată cartea ei, Vera Wang on Weddings. În iunie 2005, ea a câştigat Consiliul designerilor de modă din America (CFDA) Designer de îmbrăcaminte pentru femei al anului. La 27 mai 2006, Wang a fost distins cu Andre Leon Talley Lifetime Achievement Award de la Savannah College of Art and Design.

În 1990, şi-a deschis propriul salon de design în hotelul Carlyle din New York, care prezintă rochiile de mireasă înregistrate. De atunci, a deschis buticuri de mireasă în New York, Londra, Tokyo şi Sydney şi şi-a extins brandul prin colecţiile sale de parfum, bijuterii, ochelari, încălţăminte şi articole de uz casnic, potrivit Fashion365.ro.