FOTO: Vladimir Putin a mai pierdut un ideolog de vârf. Tocmai a fost ucis de ucraineni

Vladimir Putin a mai pierdut un important ideolog. Un preot rus celebru a murit, de curând, într-un bombardament comandat de Volodimir Zelenski.

07 nov. 2022, 19:56
FOTO: Vladimir Putin a mai pierdut un ideolog de vârf. Tocmai a fost ucis de ucraineni

Duminică, Preotul Mihail Vasiliev al Rusiei, paroh al Bisericii de la sediul Forțelor de Rachete Strategice ale Moscovei, a decedat în Ucraina.

„În dimineața zilei de 6 noiembrie 2022, în zona operațiunii militare speciale din Ucraina, în timp ce își îndeplinea îndatoririle pastorale, a murit un cleric al eparhiei Moscovei, paroh al Bisericii Marii Martire Barbara și Sfântul Ilie din Muromets – Metochionul Patriarhal din satul Vlasikha, regiunea Moscovei, arhimandritul Mihail Vasiliev”, a transmis presa din Rusia.

Patriarhul Kiril deja și-a exprimat condoleanțele. Preotul militar a decedat din cauza rănilor provocate de o rachetă HIMARS, care a explodat aproape de el, se arată pe o pagină a rețelei sociale VK, a structurilor militare din Rusia.

„Astăzi, 6 noiembrie 2022, arhidiaconul Mihail Vladimirovici Vasiliev, care se afla în poziții de luptă printre parașutiștii noștri, a fost rănit și a murit din cauza unei explozii de șrapnel HIMARS la trei metri de el”, a informat sursa citată.

Foto: preotul rus Mihail Vasiliev

 

Cine a fost, de fapt, Preotul Mihail Vasiliev

 

În vârstă de 51 de ani, Preotul Mihail Vasiliev era absolvent al Universității Lomonosov și al Academiei Statului Major General al Forțelor Armate ruse.

Slujitorul Bisericii Ortodoxe a fost paroh al Bisericii Marelui Martir Barbara și a Sfântului Ilie din Muromets – Metochionul Patriarhal de la sediul central al Forțelor de Rachete Strategice din satul Vlasikha, regiunea Moscova, scrie HotNews.

Patriarhia rusă menționează și că, în calitate de preot, Vasiliev „a participat la călătorii de afaceri în ‘puncte fierbinți’ și la operațiuni de menținere a păcii în Kosovo, Bosnia, Abhazia, Kârgâzstan, Caucazul de Nord și Siria.” Așadar, preotul era obișnuit cu luptele grele de pe front și și-a asumat în repetate rânduri viața.

Preotul lui Vladimir Putin susținea că femeile trebuie să-și ia inima în dinți și să permită fiilor să se înroleze în armată