Fotografia anului 2019 surprinde doi şoareci luptându-se pe peronul metroului din Londra

Premiul a fost acordat la secţiunea "Best of the Rest" din cadrul concursului "Wildlife Photographer of the Year", organizat anual de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 18:34
Fotografia anului 2019 surprinde doi şoareci luptându-se pe peronul metroului din Londra

Tânărul Sam Rawley a fost fascinat de micile rozătoare care mişună printre şinele metroului londonez, aşa că a petrecut o săptămână în subteran, încercând să facă cea mai bună fotografie care să-i surprindă. Într-o noapte, a surprins în doi șoareci care se pregăteau să se încaiere pentru o bucată de mâncare,ridicați pe picioarele din spate. Efortul i-a fost răsplătit, fotografia sa fiind preferată de public, fiind aleasă drept cea mai bună dintre 48.000 de ilustrații care nu au prins finala concursului anual organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra (LUMIX).

Fotografia lui Sam Rawley a primit 28.000 de voturi şi a câştigat categoria Best of the Rest, în care intră fotografiile care nu au prins finala sau care nu se încadrează perfect în tematică, dar au legătură cu subiectul.

Fotograful a mărturisit că pentru a surprinde acest unghi, a stat pe burtă pe peronul stației de metrou, noaptea, în timp ce șoarecii umblau separat de colo-colo, până când au dat nas în nas în fața micii bucăți de mâncare, scăpate de un pasager. Poziția lor n-a durat mai mult de o secundă, dar fotograful a reușit să o surprindă.

Citeşte şi: Ce a răspuns ministrul Sănătăţii, Victor Costache, când a fost întrebat dacă el şi familia lui se vaccinează