Fotografia care a emoționat internetul! Doi soți s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun înainte de a fi răpuși de COVID

O fotografie emoționantă cu un cuplu căsătorit a emoționat tot internetul. E vorba despre ultima poză pe care doi soți căsătoriți de 70 de ani au făcut-o împreună, înainte ca infecția de coronavirus să-i departă pentru totdeauna.

09 feb. 2021, 15:35

Fotografia care a emoționat internetul! Doi soți s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun înainte de a fi răpuși de COVID

Margaret și Derek Firth, amândoi în vârstă de 91 de ani, au murit la spitalul din Manchester, săptămâna trecută, după ce s-au luptat din greu cu boala stând unul lângă altul pe patul de spital.

Cei doi soți au ajuns la spital cu alte probleme de sănătate, însă ulterior s-au infectat și cu coronavirus. Margaret a fost dusă la Wythenshawe Hospital, dar apoi a fost transferată la Trafford.

Derek a fost și el mutat la același spital cu soția sa fiindcă medicii s-au temut că femeia nu mai avea mult de trăit și le-au dat șansa să petreacă ultimele clipe împreună.

Fiica soților Firth, Barbara, de 50 de ani, a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Am primit un telefon că nu sunt vești bune despre ea, că ar putea muri, dacă vrea să o viziteze cineva. Bineînțeles că tatăl meu a profitat de ocazie să o vadă la spital. Cred că acolo a contractat virusul, dar ca să fiu sinceră cred că l-ar fi luat oricum. Nu putea să nu meargă să o vadă. De atunci, ea părea că începe să se simtă mai bine, pare să-i fi dat o nouă speranță. A fost un moment trist, dar a fost drăguț că au fost împreună”, a povestit femeia, potrivit TheSun.

În cele din urmă, Derek a murit pe 31 ianuarie, iar Margaret s-a stins trei zile mai târziu.

Cei doi soți s-au cunoscut încă din copilărie și s-au căsătorit în luna mai a anului 1950.

Au avut împreună cinci copii, 11 nepoți și 4 strănepoți. Deocamdată, cei doi încă nu au avut parte de o înmormântare, dar cel mai probabil vor merge împreună chiar și pe ultimul drum.

Ultima dorință a altui pacient răpus de COVID: „Mi-e foarte dor de soție. Sper că ne vom revedea într-o bună zi”

Domnul Brown, un alt pacient, a murit la finalul săptămânii trecute, iar soţia sa, Linda, şi-a dat permisiunea ca ultimul său interviu să fie difuzat.

Descriind prin ce trecea, domnul Brown a spus: „Absolut teribil. Este foarte, foarte înfricoșător. Am avut nopți foarte proaste, nopți foarte îngrijorătoare. De două ori m-am dus să-mi sun soția, să-i spun că nu mă întorc. Este foarte greu.’

„Dacă oamenii ar fi avut mult mai multă grijă atunci când au apărut aceste lucruri și nu le-ar fi ignorat, nu am fi într-o mizerie atât de mare”, a adăugat el, potrivit DailyMail.

În discuţia cu un jurnalist, Brown a mărturisit că îi e foarte dor de soţia lui, Linda. „Mi-e foarte dor de ea. Sper că ne vom revedea într-o bună zi, chiar sper că se va întâmpla. Asta e tot ce îmi doresc acum. Nu vreau nimic altceva în viaţă”.