Fotografia care a făcut ocolul lumii: Obama în Biroul Oval, cu capul „plecat” în faţa unui copil

În 2009, la 5 luni după ce preşedintele american Barack Obama se afla la Casa Albă, o imagine luată în Biroul Oval de către fotograful prezidenţial Pete Souza avea să impresioneze mai târziu o lume întreagă. Obama stă aplecat, cu capul în jos, în faţa unui copil de 5 ani, care parcă îi dă "binecuvântarea".

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 11:44
Fotografia care a făcut ocolul lumii: Obama în Biroul Oval, cu capul „plecat” în faţa unui copil

Fotografia de atunci, realizată în Biroul Oval, a făcut mai târziu înconjurul lumii, pe Internet. Este încă expusă pe unul dintre pereţii Aripii de Vest de la Casa Abă. Povestea din spatele acestei imagini a fost cunosctă ceva mai târziu. 

Băieţelul de 5 ani, îmbrăcat într-o cămaşă albă, cu cravată roşie cu dungi negre, atinge cu degetele capul  plecat spre cel al preşedintelui Barack Obama.

Este fiul unuia dintre membrii Administraţiei Obama, Carlton Philadelphia, care fusese soldat în Marina Americană şi atunci venise să îşi ia rămas bun de la preşedintele american, deoarece era desemnat să lucreze pentru Consiliul Naţional de Securitate.

Şi cum tradiţia impune ca oricare membru care a lucrat la Casa Albă, împreună cu familia lui, să facă o poză cu preşedintele în funcţie, familia Philadelphia nu a făcut excepţie. Vedeta ei a fost  însă fiul în vârstă de 5 ani, Jacob, un băieţel foarte isteţ, simpatic şi curios.

I-a câştigat imediat simpatia preşedintelui, când l-a rugat să îi răspundă la o întrebare care îl frământa de mai mult timp. „Vreau să ştiu dacă părul meu este ca al dumneavoastră”, a spus el lui Obama. „De ce nu-l atingi ca să vezi tu singur cum e. Atinge-l, tipule?”, l-a încurajat preşedintele, care s-a aplecat cu capul către băiat. După ce a pipăit părul lui Obama, Jacob i-a spus, ca un om mare, concluzia la care ajunsese: „Da, se simte la fel!”