Fotografia care a şocat Facebook-ul. O liceană s-a pozat cu osemintele bunicii

O elevă din Bârlad a postat pe un site de socializare o poză alături de sicriul cu osemintele bunicii ei, directorul liceului, Dumitru Cioclu, spunând că nu vede nimic rău în asta şi încurajând şi alţi elevi "să aibă astfel de sentimente puternice faţă de cei dragi care nu mai sunt".

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 20:25
Fotografia care a şocat Facebook-ul. O liceană s-a pozat cu osemintele bunicii

Fotografia respectivă, în care fata, elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar „Petru Rareş” din Bârlad, apare alături de sicriul cu osemintele bunicii ei, dezgropată la slujba de pomenire la şapte ani de la înmormântare, a strâns 85.000 de vizualizări pe site-ul de socializare respectiv, potrivit Mediafax.

Directorul unităţii de învăţământ, Dumitru Cioclu, spune că gestul elevei este de apreciat şi consideră că şi alţi elevi ar trebui să aibă astfel de sentimente puternice faţă de cei dragi care nu mai sunt printre noi.

Nu văd nimic rău în postarea acestei fotografii pe un site de socializare. Probabil aşa a înţeles eleva să-şi arate recunoştinţa faţă de bunica ei. Bine ar fi ca şi alţi elevi să aibă astfel de sentimente puternice faţă de cei dragi care nu mai sunt printre noi. Se observă în fotografie că i-a aprins şi lumânări în cavou, i-a pus flori în sicriu, deci ceva ortodox. Aşa că nu văd nimic sinistru, mai ales că eleva, cu care, de altfel, am şi vorbit, apare îmbrăcată decent„, a declarat, miercuri, Dumitru Cioclu, directorul Grupului Şcolar „Petru Rareş” Bârlad.

Potrivit sursei citate, eleva în vârstă de 17 ani, din localitatea vasluiană Horga, a mărturisit că fotografia a fost făcută în momentul în care bunica ei a fost dezgropată de rude pentru slujba de pomenire la şapte ani de la înmormântare.