Fotografia care devine ilegală în Germania. Este considerată infracţiune şi va duce la pedepse penale

"Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va constitui o infracţiune în Germania, a anunţat miercuri guvernul de la Berlin, la câteva luni după ce o lege similară a fost votată în Marea Britanie, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres. Va fi de asemenea interzisă fotografierea decolteului fără ştirea persoanei.

14 nov. 2019, 09:24
Fotografia care devine ilegală în Germania. Este considerată infracţiune şi va duce la pedepse penale

„Realizarea neautorizată de imagini şi secvenţe care arată zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine va deveni pasibilă de pedeapsă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nu numai faptul de a fotografia este considerat o infracţiune, ci şi distribuirea pozei este ilegală.

Parlamentul german trebuie să aprobe acest proiect pentru a putea deveni lege.

Totodată, este interzisă şi fotografierea decolteului fără ştirea persoanei respective, potrivit aceluiaşi text.

Până în prezent, acest tip de practică era considerată infracţiune penală doar în momentul în care contravenientul atingea sau hărţuia victima.

Cu toate acestea, din 2015, pedepse mai aspre, chiar cu închisoarea de până la doi ani, pot fi impuse pentru publicarea de imagini ce pot dăuna considerabil reputaţiei persoanelor care se regăsesc în aceste fotografii.

În aprilie, „Upskirting-ul” a devenit în mod oficial o infracţiune pedepsită prin lege şi în Anglia şi Ţara Galilor, iar persoanele care sunt găsite vinovate de comiterea acestor fapte riscă condamnări de până la doi ani de închisoare şi plasarea pe lista agresorilor sexuali.

Fotografiatul sub fustele femeilor, „upskirting”, a devenit infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea