Fotografia care spune totul: Diferenţele dintre noul şi vechiul papă

Papa Francisc promovează o Biserică austeră, pentru săraci, şi nu doar în discursurile sale, ci şi în gesturile şi hainele sale. Modestia Sfântului Pontif este extrem de apreciată de credincioşi, dar şi de restul lumii. 

25 mart. 2013, 11:24

O fotografie care îi compară pe papa Francisc şi papa emerit Benedict este extrem de populară pe internet. Ea pune în evidenţă modestia noului papă care, de la începutul pontificatului său, a uimit lumea printr-o serie de gesturi inedite. 

El şi-a ales un inel foarte simplu, nu a vrut să poarte cruce de aur şi, în general, apare în public într-o ţinută foarte simplă. 

Sâmbătă, cei doi Suverani Pontifi, actualul Papă, Francisc şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, s-au reunit la aceeaşi masă.

Întrevederea lor a durat 45 de minute, iar de la istorica întâlnire nu există, cel puţin deocamdată, nicio informaţie despre cum a decurs şi ce au vorbit amândoi.

Noul Suveran Pontif, papa Francisc I, a înregistrat multe premiere de la alegerea sa la Vatican.

Spre deosebire de predecesorii săi, Ioan al XIII-lea (1958), Paul al VI-lea (1963), Ioan Paul I (1978), Ioan Paul al II-lea (1978) și Benedict al XVI-lea (2005), papa Francisc I nu a ridicat brațele în sus în faţa celor 150.000 de persoane care îl aşteptau în piaţă după alegerea sa.

Purtând doar o sutană albă simplă, în loc de patrafirul şi capa roșie, și o cruce simplă, în loc de o cruce de aur supradimensionată pe piept, Francisc a facut din nou istorie când a cerut mulțimii să se roage pentru el.