Fotografie de Crăciun scandaloasă! Un politician american s-a pozat împreună cu familia, în fața bradului, cu arme de foc în mâini

Moda pozelor de familie realizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă este una veche în Statele Unite, mai cu seamă în cazul oamenilor politici. Ca să iasă din tipare şi în evidenţă, unii politicieni apelează la tertipuri care de care mai trăsnite.

06 dec. 2021, 12:01
Fotografie de Crăciun scandaloasă! Un politician american s-a pozat împreună cu familia, în fața bradului, cu arme de foc în mâini

Fotografie de Crăciun scandaloasă! Spre exemplu, republicanul Thomas Massie, membru al Congresului american, a postat pe Twitter o fotografie în care apare alături de soţie şi de copii în faţa pomului de Crăciun. Până aici, nimic neobişnuit, atât că toţi au în mâini… arme de foc. Comentariul care însoţeşte poza este: „Crăciun fericit! PS: Dragă Moşule, să ne aduci cadou nişte muniţie!”.

Deşi s-a vrut o glumă, fotografia respectivă nu a fost deloc apreciată de urmăritorii de pe reţeaua socială a congressmanului. Dimpotrivă, a stârnit un val de critici aprige. Asta cu atât mai mult cu cât vine în contextul unei crime teribile care a avut loc în statul american Michigan: cu doar câteva zile în urmă, patru tineri au fost uciși într-un atac armat asupra unui liceu.

Citeste si Scandal în televiziune. Prezentatorul a fost dat afară fără preaviz

Criminalul, un adolescent de 15 ani, i-a ucis pe cei patru cu un pistol semiautomat Sig Sauer primit în dar de Crăciun de la părinţii lui. Părinţii au fost puși sub acuzare pentru omor involuntar și au fost arestați, după ce au fost căutați de-a lungul mai multor ore. Cauțiunea a fost stabilită la 500.000 de dolari pentru fiecare.

Fotografie de Crăciun scandaloasă, cu brad împodobit şi arme de foc

În fotografia postată de Thomas Massie pe Twitter, el și membrii familiei țin în mână cel probabil imitații de arme de foc, dar care seamănă foarte bine mitralierelor. Legislaţia americană prevede, însă, că armele de foc sunt pot fi folosite doar de armată, de forțele de ordine și de civilii care deţin licențe speciale pentru arme fabricate înainte de mai 1986.

În acest context, fotografia de familie a lui Thomas Massie a provocat furie, mulți acuzându-l pe republican de lipsă de empatie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Reacțiile stârnite de poza congresmenului au fost dintre cele mai dure.

„Scandalos!”, a reacţionat democratul John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, care susține dreptul de a purta armă, a scris pe Twitter că aveam de-a face cu un „fetişism”.

Activistul Fred Guttenberg, care şi-a pierdut fiica, în 2018, în timpul atacului armat de la liceul din Parkland, a făcut publice propriile „fotografii de familie” în replică la fotografia de Crăciun a lui Massie: „Una este ultima fotografie pe care am făcut-o cu Jaime, cealaltă arată locul unde este înmormântată”.

 


loading...
Partenerii noștri