France Football, gest incredibil făcut faţă de Andres Iniesta: ne cerem scuze că nu ai câştigat Balonul de Aur

Directorul publicaţiei France Football, Pascal Ferre, şi-a intitulat ultimul editorial “Perdón, Iniesta”. Jucătorului Barcelonei i se cere iertare pentru că nu i s-a acordat până acum niciun Balon de Aur şi este descris drept “cel mai bun creator de joc din toate timpurile.”

24 apr. 2018, 17:00
France Football, gest incredibil făcut faţă de Andres Iniesta: ne cerem scuze că nu ai câştigat Balonul de Aur

Andres Iniesta a fost la un pas să câştige Balonul de Aur în 2010, când echipa naţională a Spaniei a câştigat Campionatul Mondial, iar Andres a fost desemnat cel mai bun fotbalist al finalei cu Olanda şi a marcat singurul gol al meciului în minutul 116. Titlul i-a fost „suflat” însă în cele din urmă de colegul său Lionel Messi. Leo a obţinut atunci 22,65% din voturi, în timp ce spaniolul a avut 17,36%. Performanţele lui Iniesta nu au fost uitate de jurnaliştii de la France Football, revistă care decernează trofeul Balonul de Aur în fiecare an.

Directorul publicaţiei i-a cerut iertare lui Iniesta pentru că nu i-a acordat Balonul de Aur într-un editorial intitulat „Perdón, Iniesta”. Fotbalistul se va despărţi în vară de Barcelona şi va lua drumul Chinei. Performanţele catalanului l-au făcut pe jurnalistul francez să noteze că „(…) fără el, Messi ar fi obosit mult mai repede la Barcelona. Altruismul său absolut l-a ţinut departe de recunoaşterea şi mai mare care i se cuvenea. Între absenţle de pe lista câştigătorilor Balonului de Aur, a lui este cea mai dureroasă„.

Cuvintele de laudă la adresa lui Iniesta nu s-au oprit aici. Autorul editorialului a mai adăugat că marele talent al fotbalistului catalan a fost să facă jocul pentru coechipierii săi. „Este cel mai bun creator de joc din toate timpurile. Majoritatea jucătorilor contemporani cu el se complică în joc, însă el s-a distrat în ultimii 15 ani şi a simplificat totul. Fără să fie vreodată înfumurat, singurul lui gând a fost să facă fotbalul să trăiască„, a scris directorul France Football.