Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș. Cine sunt noii proprietari

Compania franceză Tereos a anunțat miercuri că a vândut fabrica de zahăr Luduș către doi investitori români independenți. Noii proprietari ai fabricii sunt Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în sectorul agroalimentar și al produselor alimentare de consum.

01 feb. 2023, 18:57
Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș. Cine sunt noii proprietari
Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș

Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș. În urma acestui anunț, reprezentanții companiei franceze au dat asigurări că angajații fabricii din Ardeal nu își vor pierde locul de muncă, potrivit Gândul.

Citește și Prime de 4000 de lei. Compania de stat care a dat bonsuri de nababi pentru angajaţii săi

Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș

Reprezentanții companiei Tereos au transmis că se bucură că au găsit în sfârșit un cumpărător, asta după ce au vrut să închidă fabrica din Luduș în anul 2021.

Fabrica din Ardeal a fost deschisă în anul 1960 și a fost cumpărată de francezii de la Tereos, în 2012.

Atunci când Adrian Chesnoiu se afla în fruntea Ministerului Agriculturii, au apărut diverse zvonuri cum că fabrica de zahăr din Luduș va fi  cumpărată de statul român, în parteneriat cu fermierii.

Însă, în cele din urmă aceasta a ajuns în cele din urmă la Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, doi investitori care activează în sectorul agroalimentar și al produselor alimentare de consum.

„Este un proiect curajos pe care am vrut să îl demarăm cu scopul de a relansa producția de zahăr din țară în acest an. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece sfecla de zahăr din campania de toamnă 2023, în regiunea Luduș, trebuie să fie contractată în curând. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a transmis Mihaela Neagu, investitor independent.

Reprezentanții companiei au transmis că finalizarea tranzacției ar trebui să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

„Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă păstrarea locurilor de muncă și menținerea activității de producerea a zahărului în bazinul Ludușului”, a transmis Gérard Clay, președintele Consiliului de Administrație.

Compania Tereos este unul dintre liderii mondiali de pe piața zahărului, a băuturilor alcoolice și a amidonului. Datele oficiale transmise arată că Tereos, grup cooperativ, reunește 12.000 de membri cooperatori și are un know-how recunoscut în prelucrarea sfeclei, trestiei, cerealelor și cartofilor.

„Datorită celor 44 de situri industriale, prezenței în 13 țări și angajamentului celor 19.800 de angajați, Tereos își susține clienții cât mai aproape de piețele lor cu o gamă largă și complementară de produse”, au transmis reprezentanții Grupului.

Citește și Carne de balenă vândută la tonomate amplasate pe stradă. Compania producătoare a atras furia activiştilor