Carne de balenă vândută la tonomate amplasate pe stradă. Compania producătoare a atras furia activiştilor

O companie japoneză vrea să popularizeze consumul de carne de balenă introducând pe piaţă tonomate la care saăşi comercializeze produsele, cu preţuri începând de la 8 dolari.

30 ian. 2023, 10:27
Carne de balenă vândută la tonomate amplasate pe stradă. Compania producătoare a atras furia activiştilor

Compania din Japonia care se ocupă cu vânatul balenelor intenționează să înființeze tonomate în care să vândă carne de balenă în diverse forme: sashimi de balenă, slănină de balenă, piele de balenă, friptură de balenă și carne de balenă conservată.

Prețurile variază între 8 și 23 de dolari (1.000-3.000 de yeni). Tonomatele vor fi amplasate în toată Japonia, pe străzi.

Conform AP, purtătorul de cuvânt al companiei japoneze Kyodo Senpaku Co. spune că, în următorii cinci ani, vor fi înființate circa 100 de locații din care oamenii vor putea cumpăra carne de balenă.

Tonomatele vor fi poziționate în special în apropierea supermarketurilor în care nu se mai vinde carne de balenă din cauza presiunii exercitate de activiștii de mediu.

Citeşte şi: Alegeri în Austria: cancelarul Karl Nehammer, eșec fără precedent. Conservatorii au dat lovitura

Activiștii au acuzat firma că a făcut o „încercare disperată” de a „sprijini industria crudă și în declin a balenelor din Japonia”.

În prezent, în Japonia, vânătoarea de balene reprezintă o industri restrânsă în care activează doar câteva companii. Țara a interzis vânătoarea comercială de balene în anul 1987, însă această activitate a continuat sub pretextul că mamiferele sunt capturate pentru a fi „studiate”.

Compania japoneză susține că încă există persoane care vor să consume carne de balenă și că, prin intermediul tonomatelor, vor răspunde la cererea existentă pe piață, potrivit Business Insider.

Citeşte şi: Accident înfiorător! Un autobuz cu 60 de pasageri a căzut în prăpastie, sunt 24 de MORȚI