Francezii îl laudă pe Mutu: Este un dirijor şi joacă un rol esenţial în randamentul lui Ajaccio

Agenţia France Presse a realizat un amplu material despre atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, în care menţionează că acesta a revenit la cel mai bun nivel, după trei săptămâni în care formaţia franceză a suferit în absenţa sa.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 17:46
Francezii îl laudă pe Mutu: Este un dirijor şi joacă un rol esenţial în randamentul lui Ajaccio

Deşi statisticile sale rămân la nivel mediu, cu 7 goluri în 19 meciuri, internaţionalul român rămâne unul dintre atuurile echipei Ajaccio pentru acest final de sezon. În perioada în care el a lipsit din cauza unei accidentări la gambă, Ajaccio a obţinut un singur punct în trei meciuri (remiză la Brest, înfrângeri cu Lille şi Bastia). În această perioadă s-a văzut o lipsă de inspiraţie, de imaginaţie şi de soluţii în atac. Dacă la început românul a avut câteva săptămâni grele la Ajaccio, de atunci el a revenit la un randament corespunzător standardelor sale”, se arată în materialul AFP, preluat de agenţia Mediafax.

France Presse prezintă şi o declaraţie a preşedintelui clubului francez, Alain Orsoni, referitoare la Mutu: „Cu puţin înainte de pauza competiţională i-am spus, cu fermitate, că aştept mai mult de la el„.

De când a început returul, fosta vedetă din campionatul Italiei a devenit un adevărat dirijor, jucând un rol esenţial în randamentul bun al echipei, care a obţinut zece puncte din 18 posibile în şase meciuri, o serie de invincibilitate ce le permite corsicanilor să se îndepărteze de zona roşie. Atacantul a făcut să se vorbească despre inteligenţa sa în joc, despre calităţile sale şi rămâne un pericol constant pentru apărările adversarilor„, adaugă AFP.

Ne este greu fără un astfel de jucător. Experienţa şi calităţile sale mobilizează apărările adverse. El ştie să clarifice jocul şi să fie periculos. Cu el echipa este mai încrezătoare, evoluează mai ofensiv şi găseşte mai multe soluţii în atac„, a afirmat tehnicianul Albert Emon despre Mutu.

AFP menţionează că Adrian Mutu este „umil şi discret”. „Avem un lot interesant, cu un potenţial real. Sunt aici ca să îmi pun calităţile în serviciul clubului. Însă eu nu sunt nimic fără ceilalţi jucători din echipă„, mărturiseşte Mutu.

„S-a terminat cu eticheta de «bad boy». Cu cinci kilograme mai puţin, forţă mentală şi calităţi intacte, Adrian Mutu va fi una din principalele ameninţări pentru Olympique Marseille, vineri, în primul meci al etapei a 29-a”, concluzionează AFP.