Francezii vor să scoată cuvintele „mamă” şi „tată” din documentele oficiale. Vezi de ce

Francezii doresc să elimine cuvintele "mamă" şi "tată" din documentele oficiale, propunerea legislativă făcând parte dintr-un plan mai amplu de legalizare a căsătoriilor homosexuale.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 19:28
Francezii vor să scoată cuvintele „mamă” şi „tată” din documentele oficiale. Vezi de ce

Prin această iniţiativă, francezii îşi propun, odată cu legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, să ofere cuplurilor homosexuale şi hetereosexuale aceleaşi drepturi de adopţie a copiilor, informează foxnews.com.

În locul termenilor de „mamă” şi „tată”, în documentele oficiale va fi utilizat termenul de „părinte”.

Propunerea legislativă a stârnit reacţia virulentă a Bisericii Catolice: „Căsătoriile homosexuale vor da naştere unei prăbuşiri complete a societăţii”, a declarat cardinalul Philippe Barbarin, capul Bisericii Catolice din Franţa.

„Acest lucru are consecinţe nenumărate. Vor dori să creeze cupluri cu trei sau patru membri. Şi după asta, poate că într-o zi incestul nu va mai fi un tabu”, a mai precizat cardinalul.

De cealaltă parte, ministrul Justiţiei din Franţa susţine propunerea legislativă: „Cine spune că un cuplu heterosexual va educa mai bine un copil decât un cuplu homosexual, că va garanta condiţii mai bune pentru dezvoltarea acestuia?”, a declarat Christiane Taubira pentru ziarul catolic „La Croix”.

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut episcopilor francezi să lupte împotriva legii, potrivit The Telegraph.

Legea va fi prezentată cabinetului preşedintelui francez Francois Hollande pentru aprobare pe 31 octombrie. Hollande a garantat legalizarea căsătoriilor homosexuale.