Francois Hollande îl devansează net pe Nicolas Sarkozy în intenţiile de vot, conform unui sondaj

Socialistul Francois Hollande îl devansează net în intenţiile de vot pe preşedintele Nicolas Sarkozy, în ceea ce priveşte primul tur al scrutinului prezidenţial (32 la sută faţă de 25 la sută), cât şi în cel de-al doilea tur (59 la sută faţă de 41 la sută), conform unui sondaj Ipsos.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:39
Francois Hollande îl devansează net pe Nicolas Sarkozy în intenţiile de vot, conform unui sondaj

Scorurile obţinute de cei doi candidaţi la preşedinţia Franţei, atât în primul tur cât şi în cel de al doilea, rămân neschimbate în raport cu sondajul Ipsos precedent, realizat la 3-4 februarie.

Marine Le Pen (FN, de extremă-dreapta) se clasează pe locul al treilea în primul tur, cu 16 procente, urmată de centristul Francois Bayrou cu 11 la sută, candidatul extremei stânga, Jean-Luc Melenchon, obţinând 9 la sută, iar Eva Joly (ecologişti) 3 la sută, conform acestui sondaj realizat pentru France Televisions, Radio France şi Le Monde.

Cu privire la primul tur din 22 aprilie, 57 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că alegerea lor este definitivă. Privind cel de al doilea tur, cel din 6 mai, 75 la sută au declarat de asemenea că sunt sigure de decizia lor.

Sondajul Ipsos a fost realizat prin intermediul telefonului în perioada 17-18 februarie, pe un eşantion reprezentativ de 969 de persoane cu drept de vot.