Francois Hollande şi miniştrii lui şi-au redus salariile cu 30%

În prima şedinţă a noului cabinet guvernamental constituit şi numit miercuri seara, Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei, a dat un exemplu de modestie, luând iniţiativa de a-şi reduce salariul de şef de stat cu 30%. Miniştrii săi, în frunte cu premierul Jean-Marc Ayrault, au apreciat iniţiativa preşedintelui şi i-au urmat exemplul.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 18:43
Francois Hollande şi miniştrii lui şi-au redus salariile cu 30%

Primul Consiliu de Miniştri din mandatul lui François Hollande a adoptat joi o reducere cu 30% a salariilor preşedintelui francez şi miniştrilor.

Prin gestul său, Hollande a vrut să se „delimiteze” categoric de predecesorul său, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, între ale cărui prime măsuri după instalarea la Elysee, în 2007, a fost aceea de a-şi mări salariul de preşedinte, dar şi pe cele ale membrilor Guvernului său, cu 170%, după cum reaminteşte presa franceză. Astfel, salariul lui Sarkozy a ajuns atunci la 19.000 de euro pe lună.

Echipa guvernamentală a premierul Jean-Marc Ayrault, formată din  17 bărbaţi şi 17 femei – a semnat o „Cartă a deontolgiei” care stipulează că fiecare semnatar trebuie să se ferească de orice conflict de interese şi că nu poate cumula postul ministerial cu mandatul parlamentar sau şefia unui Executiv local.