Frank Zamboni, inventatorul maşinii de curăţat gheaţa, omagiat de Google, printr-un logo interactiv

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 07:49
Frank Zamboni, inventatorul maşinii de curăţat gheaţa, omagiat de Google, printr-un logo interactiv

Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă şi netezeşte gheaţa, pregătind-o pentru câţiva patinatori şi jucători de hochei pe gheaţă. După ce jocul se încheie, cel care conduce maşina Zamboni se întoarce pentru a reface stratul de gheaţă.

De asemenea, în noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua literă „o” din cuvântul „Google” pot observa că li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curăţa şi netezi gheaţa, folosindu-se de o maşină Zamboni animată.

Potrivit presei internaţionale, Frank Zamboni s-a născut pe 16 ianuarie 1901, în Eureka, Utah. Fiu al unor imigranţi italieni, Frank Zamboni s-a mutat împreună cu părinţii săi la Los Angeles în 1920.

Frank Zamboni a urmat o şcoală profesională în Chicago. În 1922, Frank şi fratele său mai mic, Lawrence, au deschis o mică firmă de alimentare cu energie electrică, la Los Angeles.

În 1927, Frank şi Lawrence au intrat în domeniul afacerilor cu instalaţii de făcut gheaţă, iar în 1939 şi-au dat seama de potenţialul acestui business, odată cu inventarea unui aparat de făcut gheaţă acţionat electric. Ulterior, cei doi au decis să folosească aceste echipamente pentru a deschide un patinoar.

În 1949, Frank Zamboni a inventat prima maşină care poate să cureţe şi să netezească gheaţa în doar zece minute. Zamboni a obţinut brevetul pentru invenţia sa în 1953.

În prezent, Zamboni este o marcă înregistrată la nivel internaţional, termenul fiind adesea folosit ca o expresie generică pentru orice aparat de curăţat gheaţa.

Frank Zamboni a decedat în 1988, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.