Frankfurter Allgemeine Zeitung elogiază cea mai recentă ancheta a Gazetei Sporturilor

Unul dintre cele mai mari și mai importante ziare din Europa, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a publicat in editia de ieri o ampla analiza a etapelor parcurse de echipa de investigatii jurnalistice a Gazetei Sporturilor, investigatie pornita de la cazul Colectiv. 

10 mai 2016, 09:41
Frankfurter Allgemeine Zeitung elogiază cea mai recentă ancheta a Gazetei Sporturilor

Articolul „Bakterielle Bomben” rezumă dezvăluirile GSP despre dezinfectanții diluați și despre fraudele din sistemul românesc de sănătate, iar jurnalistul Karl Peter Schwarz spune limpede: „Că scandalul a putut fi descoperit acum, opinia publică n-o datorează justiției, ci investigației jurnaliștilor!”. Articolul avea o concluzie clara: „Se anticipează foarte curînd o demisie a ministrului sănătății”. Presimțirea celor de la FAZ a fost corectă. Ieri la prînz, la cîteva ore după apariția articolului, ministrul Achimaș-Cadariu a renunțat la funcție.

SRI a ştiut de loturile Hexi cu probleme şi de licitaţiile trucate: „Am informat despre calitatea dezinfectanţilor”

Dupa 5 luni de investigatii si mai bine de 2 saptamâni de la inceperea publicarii in ziar a episoadelor despre dezinfectanții diluați, ancheta jurnalistica a Gazetei Sporturilor este adusă acum în atenția întregului continent.

FAZ, acest New York Times al Europei, se află pe lista scurtă a celor mai bune ziare din lume datorita analizelor lucide, clare și aprofundate. Face o distincție clară între știri și comentarii si acesta este unul dintre principiile jurnalistice fundamentale ale ziarului. Cu peste 350,000 de exemplare vandute zilnic, FAZ este si ziarul cu cea mai mare audienta din afara țării, ziarul fiind citit in peste 148 de tari in fiecare zi.

Toate episoadele investigatiei pot fi citite pe Tolo.ro, GSP.ro si in Gazeta Sporturilor – ediția tipărită! Ancheta jurnalistica initiate de GSP va continua!