Frans Timmermans compară România cu Spania şi Suedia. Mesajul pe care l-a transmis PSD-ului şi lui Liviu Dragnea

Publicat: Sâmbătă, 23 Februarie 2019 19:40 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Februarie 2019 20:44 // Sursa: romaniatv.net

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuriDacă social-democrația prezintă un viitor mai bun, oamenii vor aprecia asta.

Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie", a afirmat Frans Timmermans.

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare.

Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi", a afirmat Frans Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat vineri la Congresul PES de la Madrid.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
congresul PES Frans Timmermans Liviu Dragnea Partidul Socialiştilor Europeni PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 feb 20:52
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Și dragnea a înțeles din toate
:
BAHNHOF
,
de-aia a și ieșit cu spume la gură
să se mai bată pe umeri o tură!

Cu cine nu te pozezi
,

,
LOAZĂ?

Nu vezi cu cine te adunași în cabinetul de groază?
1
EUR
4.7792
RON
18 Jan
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H