Frans Timmermans ne desfiinţează: "Dacă nu intraţi în UE, Putin făcea cu România ce face acum cu Ucraina"

Publicat: Luni, 11 Martie 2019 19:01 // Actualizat: Luni, 11 Martie 2019 19:01 // Sursa: romaniatv.net

Prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a participat, luni, la Biblioteca Centrală Universitară din București, la evenimentul la care Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) i-a acordat înalta distincţie de Doctor Honoris Causa.

Cu ocazia acordării înaltului titlu, oficialul Timmermans a făcut o serie de declarații catalogate, deja, în mediul online, drept halucinante. Olandezul a spus că nu a crezut că România poate intra în UE, iar ceea ce a stârnit un val de revoltă este comparația făcută între Ucraina și țara noastră, potrivit stiripesurse.ro

”În ultimii douăzeci ani de ani, avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică este că vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei. Și că era complet diferită la sfârșitul anilor ’80 și la începutul celor ’90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a declarat Frans Timmermans în discursul susținut cu ocazia preluării distincției.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H