Franţa: A fost identificat teroristul care s-a detonat în timpul asaltului poliţiei de la Saint-Denis

Bărbatul care s-a detonat pe 18 noiembrie, în timpul unui asalt al poliţiştilor asupra unui apartament de la Saint-Denis, la periferia Parisului, la câteva zile după atacurile de la 13 noiembrie, a fost identificat drept Chakib Akrouh, în vârstă de 25 de ani.

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 11:08
Franţa: A fost identificat teroristul care s-a detonat în timpul asaltului poliţiei de la Saint-Denis

 Chakib Akrouh, născut pe 27 august 1990 în Belgia, a fost identificat prin comparaţie genetică cu mama sa, a anunţat joi procurolul Parisului François Molins, într-un comunicat.

Anchetatorii cred că acest kamikaze a participat la atacurile din 13 noiembrie din Paris împreună cu presupusul organizator al atacurilor, Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul de la Saint-Denis.

Opt dintre membrii comandourilor care au comis atacurile sunt identificaţi în acest moment, informează Mediafax.

Citeşte şi TEROARE la Paris. Serviciile secrete franceze ar fi fost AVERTIZATE că vor avea loc atacuri teroriste

Este vorba despre Abaaoud, Brahim Abdeslam şi Chakib Akrouh – în echipa de la terase, Omar Mostefaï, Samy Amimour şi Foued Mohamed-Aggad – la Bataclan şi Bilal Hadfi – la Stade de France. Salah Abdeslam, suspectat că cel puţin a transportat cu maşina echipa de kamikaze de la Stade de France, este căutat în mod activ.

Ceilalţi doi kamikaze de la Stade de France au intrat în Europa pe 3 octombrie, pe Insula greacă Leros, împreună cu un val de migranţi, cu ajutorul a două paşapoarte siriene false, pe numele Ahmad Al-Mohammad şi Mohammad Al-Mahmod.