Franţa a introdus de miercuri permisul sanitar. Testul anti-Covid sau vaccinul sunt obligatorii pentru intrarea în cinematografe şi muzee

Reguli mai stricte care vizează evenimentele şi spaţiile unde se reunesc peste 50 de persoane au intrat de miercuri în vigoare în Franţa în contextul unui al patrulea val de infectări cu noul coronavirus.

21 iul. 2021, 17:01
Franţa a introdus de miercuri permisul sanitar. Testul anti-Covid sau vaccinul sunt obligatorii pentru intrarea în cinematografe şi muzee

Un rezultat negativ al unui test pentru depistarea coronavirusului, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală vor fi necesare de azi înainte în Franţa pentru a merge la cinema, teatre şi muzee. Târgurile şi anumite complexe sportive vor fi de asemenea vizate, potrivit Monitorului Oficial, citat de BBC. Președintele Emmanuel Macron anunțase de săptămâna trecută că există planuri pentru crearea acestui „permis sanitar” dar și vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în domeniul sanitar, până în septembrie.

Din luna august, cerinţele vor fi extinse la trenurile de lung parcurs, baruri, restaurante, centre comerciale şi spitale. Guvernul a adoptat o lege în acest sens. Nu a fost precizată data exactă de la care vor intra în vigoare măsurile în luna august.

Franţa se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei care ar putea fi ”foarte sever”, a avertizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la începutul săptămânii. Mai bine de jumătate din populaţia de 67 de milioane de locuitori a primit cel puţin o doză al unui vaccin anti-COVID-19.

Citeşte şi Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

În weekend, peste 100.000 de persoane au demonstrat în Franţa împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului, iar centre de vaccinare din zone izolate au fost vandalizate şi incendiate.

Numărul de cazuri a crescut accelerat în ultimele zile, săptămâna trecuta se înregistrau medii de 7.000 de cazuri pe zi, iar săptămâna aceasta, numărul a crescut cu 150%. „Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a spus ministrul sănătății francez, Olivier Veran, în fața Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului francez. El a precizat că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce privește capacitatea crescută de transmitere.

Citeşte şi Franţa raportează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de Covid. Numărul infecţiilor a crescut cu 150% într-o săptămână


loading...
Partenerii noștri