Franţa anunţă noi măsuri de restricţie din cauza numărului mare de cazuri COVID. Parisul trece în stare de alertă sporită

Franţa anunţă noi măsuri de restricţie pentru a limita răspândirea coronavirusului. Barurile şi restaurantele din Marsilia, al doilea oraş ca mărime din ţară, se închid, iar 11 metropole, printre care şi Parisul, intră în stare de alertă sporită, potrivit AFP. 

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 19:46
Franţa anunţă noi măsuri de restricţie din cauza numărului mare de cazuri COVID. Parisul trece în stare de alertă sporită

Ministrul francez al Sănătăţii,  Olivier Véran, a anunţat că din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, Marsilia a fost plasată în zona de alertă maximă. În aceste condiţii, barurile şi restaurantele s-au închis, măsura provocând îngrijorare într-un sector deja afectat puternic de măsurile de izolare din primăvară.

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care şi Parisul, au fost plasate în „stare de alertă sporită”, ceea ce implică închiderea barurilor la ora 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent, scrie agerpres.ro.

„Situaţia continuă să se degradeze la nivel general”, a avertizat Olivier Véran.

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

Citeşte şi Explozie de cazuri de coronavirus în Madrid. Ar putea fi reintrodusă carantina totală