Franţa devine a 4-a ţară care trece de pragul de 15.000 de decese din cauza pandemiei COVID-19

Franța a trecut oficial, marți, de pragul de 15.000 de decese cauzate de COVID-19, devenind a patra țară care trece de pragul respectiv după Italia, Spania și Statele Unite, numărul cazurilor fatale crescând ușor după ce s-a stabilizat zilele trecute.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 18:08
Franţa devine a 4-a ţară care trece de pragul de 15.000 de decese din cauza pandemiei COVID-19

Numărul persoanelor internate la terapie intensivă a scăzut la 6.730 de la 6.821 în ultimele 24 de ore, continuând trendul din ultimele șase zile și oferind speranță că măsurile de izolare și carantină prelungite luni până la 11 mai au efecte pozitive în oprirea răspândirii coronavirusului.

În timpul unei conferințe de presă, Jerome Salomon, șeful autorității responsabile de sănătatea publică în Franța, a declarat că numărul persoanelor decedate în spitalele franceze și azilurile de bătrâni a crescut cu 5% într-o zi, bilanțul total ajungând la 15.729 de victime.

Citeşte şi: COVID-19. Starea de urgenţă în Franţa se prelungeşte până pe 11 mai. Abia după aceea încep măsurile de relaxare

Emmanuel Macron a anunţat că abia după data de 11 mai este prevăzută începerea unei „noi etape” în Franţa cu o etapizare progresivă a reînceperii diverselor activități.

Cea mai strictă izolare trebuie să continue până luni, 11 mai”, a declarat Emmanuel Macron. „Luni, 11 mai nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească„, a adăugat preşedintele francez.

Franţa nu a fost ”în mod evident suficient de pregătită” pentru criza cauzată de noul coronavirusul care a dezvăluit ”defecte”, a admis preşedintele francez Emmanuel Macron.

Citeşte şi COVID-19. Italia a trecut de 20.000 de morţi. Creşte din nou numărul deceselor, dar scade cel al infecţiilor noi

Chiar dacă ”epidemia începe să înceteze”, (…) au existat ”neajunsuri ca în toate ţările lumii, ne-au lipsit echipamente de protecţie, mănuşi, gel dezinfectant, nu am reuşit să distribuim atâtea măşti cât ne-am fi dorit”, a subliniat preşedintele francez, referindu-se la ”eşecurile” din care va trebui să ”tragem toate învăţămintele la timp”.