Franţa interzice omorârea puilor de găină şi castrarea porcilor fără anestezie

Ministrul francez al agriculturii, Didier Guillome, a făcut anunţul marţi, la Paris, spre mulţumirea militanţilor pentru drepturile animalelor, care cereau de ani de zile ca această măsură să fie implementată.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 09:30
Franţa interzice omorârea puilor de găină şi castrarea porcilor fără anestezie

„De la sfârşitul lui 2021 nimic nu va mai fi la fel”, a declarat ministrul agriculturii francez. Măsura va interzice în Franţa omorârea a milioane de pui de găină masculi, pentru că aceştia nu fac ouă şi nu sunt buni nici pentru carne. Astfel, în momentul de faţă ei sunt ori tocaţi de vii, ori electrocutaţi sau asfixiaţi. De asemenea, se interzice castrarea fără anestezie a puilor de porc.

Guillaume a declarat că speră ca în curând să fie descoperită o soluţie ştiinţifică prin care să se poată descoperi sexul puiului înainte ca acesta să iasă din ou, astfel încât să nu mai fie nevoie să fie omorâţi după naştere. Momentan, tehnologia este disponibilă, dar fiecare ou în parte trebuie înţepat pentru a preleva probe biologice, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosită la nivel industrial.

Citeşte şi: Rambo a ajuns sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Povestea cutremurătoare a băieţelului de 12 ani VIDEO