Franţa îşi sărbătoreşte ziua naţională cu parade militare, artificii şi picnicuri VIDEO

Franţa îşi sărbătoreşte sâmbătă Ziua Naţională cu parade militare, picnicuri şi focuri de artificii. Evenimentul va fi celebrat şi în România, la sediul Ambasadei Hexagonului din Bucureşti.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 07:17
Franţa îşi sărbătoreşte ziua naţională cu parade militare, artificii şi picnicuri VIDEO

Sute de mii de oameni vor ieşi pe străzi la Paris, ca să vadă celebra defilare militară de pe Champs Elysee. Aceasta va fi condusă de un batalion ce a participat la misiunea ONU din Liban. De asemenea, contingentele întoarse recent din Afgansitan se vor afla la mare cinste. Un total de 4.900 de militari vor defila, unii pe jos, alţii călare sau motorizaţi, la parada de sâmbătă. La spectacolul aerian participă 98 de avioane şi elicopetere. Demonstraţia va dura aproximativ 7 minute.

Preşedintele Francois Hollande va asista la paradă pentru prima dată în calitate de şef de stat. Tema de anul acesta a evenimentului este “armata în serviciul naţiunii şi pacea în lume”. Hollande va pleca apoi în localitatea Brest din vestul ţării – unde va participa la o sărbătoare maritimă. Festivităţile vor culmina cu un impresionant foc de artificii, în faţa Turnului Effel.

Francois Hollande va acorda şi un interviu televizat. Acesta era cîndva o tradiţie de 14 iulie, însă fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy a renunţat la el în ultimii ani.