Franţa: Le Monde are o nouă conducere

Prestigiosul cotidian francez Le Monde are de luni o conducere bicefală, care va continua tranziţia spre digital, după plecarea directoarei Natalie Nougayrede, constestată de redacţie pentru metodele şi proiectele ei de reformă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 13:00
Franţa: Le Monde are o nouă conducere

Jerome Fenoglio (47 de ani), fost redactor şef la Monde.fr, a fost numit director editorial, fiind sub autoritatea lui Gilles van Kote, noul director interimar la ziarului. Fenoglio are ca misiune ‘să continue reformele începute, atât la nivel redacţional pe suport de hârtie şi digital, cât şi în privinţa transformărilor organizatorice’, precizează un comunicat la cotidianului.

Cei doi noi directori vor avea în vedere proiectul acţionarilor de a transfera rapid circa 50 de posturi de la suportul pe hârtie la digital, plan cu care redactorii se împacă greu.

Criza de la Le Monde, primul conflict social major de la cumpărarea sa, în 2010, de către trei acţionari (omul de afaceri vedetă a internetului francez Xavier Niel, bancherul Matthieu Pigasse şi mecena Pierre Berge), are loc în contextul în care presa franceză trece printr-o perioadă grea din cauza creşterilor de preţuri, a scăderii vânzărilor şi a încasărilor din publicitate, a deficitelor generale.

Difuzarea cotidianului pe suport de hârtie a înregistrat o scădere cu 4,44%, în 2013, încheie AFP.