Franţa: Poliţia a desfiinţat o tabără a „indignaţilor” în cartierul La Défense

Poliţia franceză a intervenit marţi seară pentru a desfiinţa o tabără a "indignaţilor" ridicată în urmă cu zece zile în cartierul de afaceri parizian La Défense.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 11:08
Franţa: Poliţia a desfiinţat o tabără a „indignaţilor” în cartierul La Défense

Poliţia franceză a intervenit marţi seară pentru a desfiinţa o tabără a „indignaţilor” ridicată în urmă cu zece zile în cartierul de afaceri parizian La Défense.

În jur de 100 de poliţişti şi jandarmi au confiscat corturile, cartoanele şi pancartele militanţilor anticapitalişti instalaţi sub Marele Arc din La Défense, potrivit Agerpres.

„Intervenţia forţelor de ordine a vizat curăţarea esplanadei de cartoanele şi mobilele adunate de „indignaţi”, nu evacuarea persoanelor sau arestări”, a declarat un reprezentant al prefecturii.

„Nu violenţei”, „Rămân aici, nu plec”, „Poporul niciodată învins”, au scandat protestatarii, care au denunţat „violenţa” intervenţiei. Nu s-au înregistrat răniţi.

„Indignaţii” s-au instalat sub Marele Arc din La Défense de la sfârşitul summitului G20, desfăşurat la Cannes în zilele de 3 şi 4 noiembrie. Numărul lor a oscilat între mai multe sute şi câteva zeci de persoane. Poliţia a intervenit în mai multe rânduri, fără a proceda la evacuarea lor.