Franța, prima mare ţară europeană care a început vaccinarea cu a treia doză anti-COVID

Franţa a lansat miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu a treia doză. Iniţiativa este dedicată persoanelor în vârstă şi celor vulnerabile, pentru a compensa scăderea imunității după câteva luni de la inoculare.

01 sept. 2021, 23:49
Franța, prima mare ţară europeană care a început vaccinarea cu a treia doză anti-COVID

„Cu acest rapel veţi fi protejaţi pentru lunile următoare”, i-a spus ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Véran, într-un centru de vaccinare parizian, unei persoane ce urma să primească al treilea vaccin, după ce a fost vaccinată cu ambele doze la începutul acestui an.

Ministrul francez a precizat apoi, într-o conferinţă de presă, că 200.000 de persoane şi-au făcut deja programări pentru această doză de supra-rapel, scrie AP.

Franţa a lansat noua campanie de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani, cele imunodeprimate sau pentru alte persoane considerate cu un risc ridicat de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, aşa cum sunt bolnavii de cancer aflaţi sub tratament oncologic sau pacienţii care au nevoie de dializă.

Citeşte şi Cehia începe vaccinarea cu a treia doză, din 20 septembrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Este nevoia să treacă şase luni de la precedenta inoculare pentru a primi şi cel de-al treilea vaccin”, a explicat Véran.

În cursul săptămânilor următoare, campania de administrare a celei de-a treia doze va fi extinsă la toate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, precum şi la alte categorii de persoane cu risc de a dezvolta forme grave de COVID-19, aşa cum sunt cei care suferă de obezitate sau de diabet.

În total, Ministerul francez al Sănătăţii estimează că 18 milioane de francezi vor fi vaccinați în cadrul acestei campanii.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre a treia doză de vaccin: „Pentru mine este contraindicată”

Un studiu realizat în Israel arată că administrarea unei a treia doze de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech îmbunătăţeşte semnificativ protecţia împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi dezvoltarea unei forme grave de COVID-19 la persoanele cu vârste peste 60 de ani. Pe de altă parte, doctorul Anthony Fauci, expert american în boli infecţioase şi cel ghidează răspunsul naţional la criza provocată de Covid-19, a declarat că oamenii ar trebui să fie înţelepţi şi să dea sistemului imunitar o şansă să se „maturizeze” înainte de a se grăbi să facă doza suplimentară de vaccin anti-Covid.

 


loading...