Franţa, prima ţară din Europa cu peste două milioane cazuri de coronavirus

Franţa a devenit marţi prima ţară europeană care a depăşit două milioane de cazuri de coronavirus, în pofida carantinei instituite la nivel naţional care a dus totuşi la scăderea numărului de infectări noi.

18 nov. 2020, 10:55
Franţa, prima ţară din Europa cu peste două milioane cazuri de coronavirus

În prezent, Franţa se află pe locul patru în lume la numărul de cazuri de coronavirus, cu 2.036.755, după Statele Unite, India şi Brazilia. Cu un bilanţ al deceselor provocate de coronavirus de 45.000, Franţa se află pe locul şapte în lume, după cu transmite France 24.

În Europa au fost raportate în total aproape 14,5 milioane de cazuri de coronavirus, fiind cea mai afectată regiune din lume şi reprezentând peste 26% din totalul infecţiilor.

Citeşte şi Bill Gates îi atacă pe cei care sunt împotriva purtării măştii. „Cum sunt aceşti nudişti?”

În Franţa, după un vârf al infecţiilor într-o singură zi de 87.000, atins pe 7 noiembrie, numărul acestora a scăzut semnificativ, iar totalul zilnic a atins luni cel mai redus nivel din peste o lună, de 9.406. Datele au tendinţa să fie mai scăzute în zilele de luni, pentru că duminica sunt efectuate mai puţine teste.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat marţi că ţara redobândeşte controlul asupra coronavirusului, dar că nu este încă pregătită să relaxeze carantina impusă la nivel naţional.

În pofida scăderii numărului de cazuri noi, numărul persoanelor spitalizate pentru Covid-19 a atins un nivel record, iar Franţa se află pe locul al treilea la decesele provocate de această boală în Europa, după Marea Britanie şi Italia.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a stabilit ca termen pentru încheierea carantinei data de 1 decembrie.


loading...