Franța scumpește țigările în încercarea de a de „a reduce consumul de tutun”

Franța anunță că va crește prețul unui pachet de țigări, astfel că în 2025 pachetul va fi 12 euro. ”Fără fumat va fi, de-acum, norma”, a anunţat ministrul Sănătății din Franța.

28 nov. 2023, 16:00
Franța scumpește țigările în încercarea de a de „a reduce consumul de tutun”

Franța scumpește țigările în încercarea de „a reduce consumul de tutun”. Din 2025 pachetul de țigări va fi 12 euro, iar în 2026 prețul se va ridica la 13 euro. Inițiativa creșterii prețului țigărilor a fost luată de ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, scrie Ziare.com.

Citește și: Horia Constantinescu, șeful ANPC, a achiziționat camere spion pentru a-i prinde pe comercianții care vând țigări și alcool minorilor: ”Fiți atenți! Copiii pot avea lucruri trăsnite asupra lor”

Creşterea preţului tutunului ”este cea mai eficientă măsură împotriva (consumului de) tutun potrivit OMS şi tuturor studiilor independente pe această temă”, a declarat ministrul francez în prezentarea Programului naţional francez de luptă împotriva consumului de tutun.

Citește și: Ce trebuie să știe persoanele care fumează un pachet de țigări pe zi. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă: „Trauma emoţională nu poate fi cuantificată în bani”